bez milosti

Ljubo Ćesić Rojs je ipak izbačen iz Hrvatskog generalskog zbora

16.06.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) je na izvanrednoj sjednici održanoj 16. lipnja 2023. godine većinom glasova donio odluku o izbacivanju iz članstva Ljube Ćesića Rojsa

Kršenjem načela o rješavanju nezadovoljstva radom HGZ-a ili prijepora pri zauzimanju stajališta i donošenju odluka prije svega na tijelima HGZ, a kojeg je temeljem Kodeksa HGZ-a obvezan pridržavati se svaki član HGZ-a te nepoštivanjem zaključka Upravnog odbora HGZ-a od 13. lipnja 2023. godine, Ljubo Ćesić je svojim ponovljenim neutemeljenim izjavama u javnosti prouzročio teške posljedice po ugled i interes HGZ-a.

Iz tih razloga, Upravni odbor, a temeljem odredbi Statuta Hrvatskog generalskog zbora, donosi odluku o prestanku članstva Ljube Ćesića u Hrvatskom generalskom zboru, priopćeno je iz HGZ. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a stupanjem iste na snagu, Ljubi Ćesiću prestaju sva prava, dužnosti i obveze koje proizlaze iz članstva u HGZ-u. Od 19 članova Upravnog odbora sjednici je nazočilo njih 14 čime je ispunjen statutarni uvjet pravovaljanosti za donošenje odluka, a za odluku o prestanku članstva glasovalo je 10 članova, 2 su bila protiv i 2 su bila suzdržana.

  • +5
Ljubo Ćesić Rojs Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Upravni odbor ponovno naglašava kako je ukupna situacija u Hrvatskom generalskom zboru stabilna i nastavlja se odlučno djelovati poštujući Statut, Kodeks i odluke Upravnog odbora, a prema prihvaćenim planovima rada. Uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa, Hrvatski generalski zbor će se i nadalje boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti kako u djelovanju unutar HGZ tako i izvan njega.