FESTIVAL BAJKI UZ LOGORSKU VATRU

Roditelji, uvjerite se zašto je dobro djeci čitati priče

07.09.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Čitanje priča potiče razvoj govora, inteligencije, pažnje i percepcije djeteta, ali i povećava njegovu toleranciju. To su samo neki od razloga koji su potaknuli Waldorfsku školu u Zagrebu da pokrene Festival bajki koji će se 10. rujna održavati od 17 sati do dugo u noć. Osim u pričama djeca će uživati u ukusnoj domaćoj hrani i drugim zabavnim sadržajima, a na festivalskom programu je i jahanje konja, otkriva nam Ivana Vukelić Bonifačić, ravnateljica Waldorfske škole

Udruga roditelja i učitelja Waldorfske škole u Zagrebu odlučila je još prije šest godina pokrenuti Festival bajki, a glavna je pripovjedačica, ujedno i jedina izvorna pripovjedačica bajki u Hrvatskoj, Jasna Held koja čitanjem priča obilazi brojne festivale. Ovom će prilikom djeca slušati priče na otvorenom, a kada se spusti noć, zapaliti će se i vatra.

'Pripovjedačica priča priče na specifičan način, dramaturški uvjerljivo i za djecu zabavno. Nakon 30 do 45 minuta pričanja priče, slijedi pauza od 30-ak minuta i tako, u blokovima se nastavlja pričanje do kasno u noć. Tijekom pauza su organizirane različite zabavne aktivnosti za djecu kako bi se djeca i fizički aktivirala. Svake godine nastojimo organizirati nešto novo i drugačije tijekom pauzi pa ćemo tako ove godine imati radionice bubnjanja, vilinskog plesa i jahanje konja. Organizaciju ovogodišnjeg Festivala preuzeli su roditelji i učitelji 2. razreda Waldorfske škole u Zagrebu koji pohađa 21 učenik', kaže ravnateljica.

Piknik s pričama

U pauzama će se djeci u sklopu Bajkovite kantine nuditi domaće delicije koje pripremaju roditelji i školska kuharica, a na meniju će se naći i zdrava hrana, pa i vegetarijanski obroci.
Najčešći su posjetitelji vrtićka djeca i osnovnoškolci, no to nije uvijek pravilo.


'Često bude i manje djece jer nam dolaze kompletne obitelji i tada posebno molimo roditelje da paze na manju djecu s obzirom na to da se tijekom pričanja priča ipak nastoji održati kakva-takva tišina. S obzirom na to da je naše školsko dvorište zaista veliko, moguće je uvijek i prošetati se s manjom djecom koja traže dodatan angažman i pronaći prostor za dodatnu igru malo dalje od mjesta pripovijedanja', priča Vukelić Bonifačić.
Dobrodošla su sva djeca koja mogu mirno ležati i slušati priče, program počinje u 17 sati. Stoga, uzmite deke, prostirke i jastučiće i povedite svoje dijete na čitanje priča i igru.


SaveSaveSave