TALIJANSKI MEDIJI

Roditelji poticali djevojke da se druže s Berlusconijem?!

20.01.2011 u 15:33

Bionic
Reading

Talijanski tisak objavio je u četvrtak snimke telefonskih razgovora djevojaka umiješanih u aferu 'Rubygate' koje otkrivaju da su vlastite obitelji poticale djevojke na sudjelovanje u prijepornim privatnim zabavama što ih je priređivao premijer Silvio Berlusconi.

"On (Silvio Berlusconi) može riješiti velik broj naših problema, maminih, tvojih i mojih", citira umjereni dnevni list Corriere della Sera riječi brata jedne od djevojaka koja ide na zabavu u vilu d'Arcore, premijerovu rezidenciju blizu Milana.

Te zabave, koje talijanski tisak opisuje kao orgije, Berlusconi pak naziva sasvim običnim večerama.

"Hrpa djevojaka uspjela te preteći, Giada, Isabella, Cristina, hajde kćeri, probudi se", sugerira otac Barbari Faggioli, jednoj od sudionica zabava.

Majka djevojke Iris Berardi želi doznati koliko je njezina kći utržila te je pita "koliko ti je dao, pet? tisuću eura", a kći odgovara "sedam", prenosi Corriere della Sera.

Dnevnik La Repubblica (ljevica) piše o 'zabrinjavajućoj stvarnosti očeva, majki, braće i sestara koji savjetuju i sugeriraju svojim kćerima ili sestrama kako da budu dražesnije i privuku premijerovu pozornost'.

La Stampa (umjereni list) osuđuje tu 'tužnu vojsku' roditelja koji najviše od svega žele postati premijerov punac i punica. "Dokumenti iz istrage Rubygate" prava su mala sociološka studija 'talijanskog društva na pola puta između ambicije i očaja', piše Corriere della Sera.

Talijanski tisak već nekoliko dana objavljuje snimke telefonskih razgovora sudionica privatnih Berlusconijevih zabava u okviru istrage koju je počelo odvjetništvo u Milanu. Ono treba utvrditi je li postojala mreža maloljetničke prostitucije u kojoj je sudjelovao premijer. Sumnje su počele otkrićem da je premijer u svibnju 2010. nazvao policiju i tražio da oslobode tada maloljetnu djevojku Ruby, podrijetlom iz Maroka i pravim imenom Karima El Mahroug, privedenu zbog navodne krađe.