VREMENSKE (NE)PRILIKE

Rijetki će se smočiti u moru za produženi vikend

01.06.2013 u 15:13

Bionic
Reading

Na žalost mnogih koji su na račun Tijelova uspjeli spojiti četiri neradna dana, produženi vikend obilježava promjenjivo i prohladno, a u Slavoniji, Dalmaciji i Lici pretežno oblačno vrijeme. Do kraja dana mjestimice će biti kiše i pljuskova, osobito na srednjem i južnom Jadanu te u Lici i Zagori, gdje se lokalno očekuju obilnije oborine i grmljavina

Vjetar je uglavnom slab, na južnom Jadranu umjeren jugozapadnjak, a na sjevernom i srednjem Jadranu sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom je od 15 do 20, u gorskim krajevima od 10 do 14 °C, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Temperatura mora u Splitu danas iznosi 17 °C, kod Hvara 18 °C, a rekorder je Dubrovnik sa 19 °C.

U nedjelju se očekuje promjenjivo, u sjeverozapadnoj i gorskoj Hrvatskoj većinom oblačno vrijeme. Mjestimične kiše i pljuskova bit će u kopnenim krajevima, rjeđe na sjevernom Jadranu, a uglavnom suho očekuje se u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu krajem dana bura. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, u gorju i niža, a na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 15 do 21 °C.

HAK upozorava da treba voziti opreznije po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima, a mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja. Upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.