gradonačelnik odlučio

Rijeka proglasila sajamski dani za blagdan Svih svetih i tijekom adventa

18.10.2023 u 16:33

Bionic
Reading

Grad Rijeka proglasio je sajamske dane za blagdan Svih svetih te za sve nedjelje i blagdane tijekom manifestacije Rijeka Advent, čime se dozvoljava prigodna prodaja proizvoda i robe koji su predmet i svrha sajamskog dana, izvan prodavaonica, priopćeno je u srijedu

Radi održavanja Rijeka Adventa 2023., koji je od velikog značaja za Rijeku i njenu turističku ponudu, a obzirom na nadolazeći blagdan Svih svetih, gradonačelnik je donio zaključak kojim se, u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, 1. studeni te sve nedjelje i blagdani za trajanja manifestacije Rijeka Adventa 2023., od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024., proglašavaju sajamskim danima na području Rijeke.

Prigodna prodaja provodit će se prema novoj Odluci o korištenju površina javne namjene i nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke za postavu privremenih objekata, reklamnih i oglasnih predmeta te druge opreme i uređaja, priopćeno je u srijedu iz Gradske uprave.

Već je proveden natječaj za prigodnu prodaju cvijeća i svijeća u blizini gradskih groblja povodom blagdana Svih svetih, a očekuje se raspisivanje javnog natječaja za dodjelu površina javne namjene za organiziranje manifestacija u povodu božićnih blagdana.