prekršili komunalni red

Rigorozne kazne za ugostitelje u Dubrovniku zbog smeća i usmenog reklamiranja

10.05.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Dubrovački komunalci kaznili su tri kafića uklanjanjem terasa na tjedan i mjesec dana. Ugostitelji su prekršili komunalni red jer su nedozvoljeno odlagali otpad iza katedrale, ali se i usmeno reklamirali na nedozvoljen način

Bez terase će u Dubrovniku na tjedan dana ostati konoba Amoret i Oyster&sushi bar Bota, a mjesec dana kafić Korta. Dubrovački komunalci ispisali su im kazne jer su prekršili komunalni red, zbog čega im je Grad Dubrovnik otkazao ugovore o zakupu javnih površina radi postavljanja ugostiteljskih stolova i stolica.

Dok su zakupnici iz konobe Amoret i Oyster&sushi bara Bota nedozvoljeno odlagali otpad na javnoj površini iza katedrale, Korta je isticala reklamne poruke i usmeno reklamirala ugostiteljsku ponudu na nedozvoljen način, piše Dubrovački vjesnik.

Dubrovčani su odlučili kako će se zakupci kažnjavati oduzimanjem javnih površina na sedam i 30 dana, a može im biti oduzeta i trajno, ovisno o tome koliko su puta zatečeni u prekršaju. Dok nakon prvog prekršaja slijedi kazna od sedam dana, drugom je predviđeno 30 dana, a trećom se trajno oduzima predviđena javna površina.

  • +7
Turistička ponuda Dubrovnika Izvor: Promo fotografije / Autor: Dhar media

Spasa ima, jer zakupniku koji ne ponovi prekršaj u roku od godine dana brišu se prethodne kazne.

I dubrovački gradonačelnik Mato Franković uoči nadolazeće turističke sezone održao je sastanak s ugostiteljima te im poručio kako se odstupanja od gradskih odluka i ugovora o zakupu javnih površina neće tolerirati.