dubrovački stari grad

Prometni kaos na dubrovačkim Pilama, autobusi stopirali promet

03.05.2018 u 15:46

Bionic
Reading

Veliki broj autobusa s turistima zaustavio je promet u dubrovačkoj staroj jezrgi Pile na čijem su ulazu Dubrovčani postavili i konopac kojim se regulira ulazak i izlazak pješaka

Brojni autobusi s putnicima stvorili su zastoj u dubrovačkoj staroj jezgri Pile.

Dubrovačke gradske vlasti problemu gužvi i ublažavanju pritiska velikog broja posjetitelja u kratkom vremenu odlučile su doskočiti projektom 'Poštujmo Grad' ('Respectt the City'). Početkom svibnja tako su na Vratima od Pila postavili konopac kojim se regulira ulazak i izlazak pješaka u i iz povijesne jezgre radi veće protočnosti i sprječavanja zastoja. To je tek jedna od mjera koje Dubrovčani planiraju uvesti ove godine.

Kako su već ranije izvijestili na službenim stranicama Grada Dubrovnika, osim boljeg rasporeda dolazaka brodova na kružnim putovanjima kao i pažljivije distribucije vremena ukrcaja i iskrcaja putnika, pozitivnim promjenama se nadaju i stupanjem na snagu novih odluka poput oslobađanja dosad zagušenog platoa Pila od info pultova, širenjem pješačkih koridora kroz povijesnu jezgru, ali i reorganizacijom vremena ulaska dostavnih vozila.

  • +4
Prometni kolaps na dubrovačkim Pilama Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

'Sve mjere donesene su na osnovu stručne analize dosadašnjih iskustava, a realizirat će se aktivnim uključivanjem brojnih dionika projekta 'Poštujmo Grad' uz usku suradnju i koordinaciju nadležnih službi poput komunalnog i prometnog redarstva, službi Turističke zajednice grada Dubrovnika i Lučke uprave', poručili su iz Dubrovnika koji želi očuvati baštinu, ali istovremeno osigurati kvalitetnu svakodnevnicu Dubrovčanima kao i bolje iskustvo njihova grada posjetitelljima.