SAMO PRISUSTVOVAO SASTANKU

Ribić demantirao suradnju sa Živim zidom i Lovrinovićem

10.08.2016 u 19:57

Bionic
Reading

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić oštro je demantirao informaciju koju je objavila Hina, a koju su prenijeli brojni mediji, da je postao partner koalicije Živog zida, Udruge Franak i stranke Ivana Lovrinovića

Demanti Vilima Ribića prenosimo u cijelosti.

'Potpuno je netočna informacija koju je kreirala Hina, a prenijelo više portala, da je Vilim Ribić 'postao partner koalicije Jedina opcija'. Istina je to da je Vilim Ribić, na poziv koalicije Jedina opcija, prisustvovao konzultativnom sastanku s predstavnicima te političke opcije. Nakon zatvorenog dijela sastanka održana je i konferencija za novinare gdje su istaknute ključne teme o kojima se razgovaralo.

Dakle, suprotno napisima, ni Vilim Ribić ni Sindikat kao organizacija nisu se priključili koaliciji Jedina opcija već se Sindikat, sukladno praksi svih prethodnih godina, i ovog puta odazvao na konzultacije s predstavnicima političkih opcija na kojima su iznesena stajališta Sindikata. Odazvat ćemo se i pozivu svake druge političke opcije koja nas pozove jer je u interesu naših članova utjecati na politiku.

Na konferenciji za novinare Vilim Ribić istaknuo je zadovoljstvo pozivom na sastanak te je naglasio kako iz razgovora zaključuje da postoji veliki broj zajedničkih stajališta koalicije i onoga što zastupaju sindikati općenito, a posebno sindikati Matice hrvatskih sindikata, osobito kada se radi o temama obrazovanja i socijalno-ekonomskim pitanjima', napisao je Ribić.