IGOR KOLMAN (HNS)

'Revizija uoči izbora nalazi nepravilnosti, a 2013. ih nije našla?'

10.08.2016 u 16:14

Bionic
Reading

Na informacije o nepravilnosti u poslovanju Minitarstva vanjskih poslova za mandata Vesne Pusić, koje se nalaze u izvješću Državne revizije za 2015., reagirali su iz HNS-a poručivši da je sve bilo po zakonu

'Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima', poručio je u izjavi za medije HNS-ov Igor Kolman

Državna revizija objavila je da je od 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u MVP-u isplaćeno gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada.

Da je time prekršen zakon, jer da se sa zaposlenicom MVP-a nisu smjeli zaključivati ugovori o djelu, potvrdila je za HRT pomoćnica glavnog državnog revizora za odnose s javnošću Biserka Čoh Mikulec.

Kolman je naglasio i kako u svim ministarstvima postoje stručne službe i profesionalci koji se brinu da svi ugovori budu sukladni zakonima te je kritizirao i rad Državne revizije koja je tek ove godine uočila navodne nepravilnosti iz 2013.

'Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je', poručio je Kolman.