IGOR KOLMAN (HNS)

'Revizija uoči izbora nalazi nepravilnosti, a 2013. ih nije našla?'

  • Autor: V. Moskaljov
  • Zadnja izmjena 10.08.2016 16:14
  • Objavljeno 10.08.2016 u 16:14
Igor Kolman

Igor Kolman

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Na informacije o nepravilnosti u poslovanju Minitarstva vanjskih poslova za mandata Vesne Pusić, koje se nalaze u izvješću Državne revizije za 2015., reagirali su iz HNS-a poručivši da je sve bilo po zakonu

'Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima', poručio je u izjavi za medije HNS-ov Igor Kolman

Državna revizija objavila je da je od 2013. do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u MVP-u isplaćeno gotovo 300 tisuća kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada.

Da je time prekršen zakon, jer da se sa zaposlenicom MVP-a nisu smjeli zaključivati ugovori o djelu, potvrdila je za HRT pomoćnica glavnog državnog revizora za odnose s javnošću Biserka Čoh Mikulec.

Kolman je naglasio i kako u svim ministarstvima postoje stručne službe i profesionalci koji se brinu da svi ugovori budu sukladni zakonima te je kritizirao i rad Državne revizije koja je tek ove godine uočila navodne nepravilnosti iz 2013.

'Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je', poručio je Kolman.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!