surađuju s uskokom

Ravnatelj policije o Goranu Mariću: Policija radi na svim predmetima koje dobije od DORH-a

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 13.07.2019 12:15
  • Objavljeno 13.07.2019 u 12:15
Goran Marić, ministar državne imovine

Goran Marić, ministar državne imovine

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u subotu nije odgovorio na pitanje o izvidima protiv ministra Gorana Marića, nakon što su mediji objavili da se u rasvjetljavanje priča o Marićevim sumnjivim poslovima s nekretninama uključio Uskok.

Na novinarsko pitanje provodi li policija izvide u slučaju ministra Marića, Milina je u subotu kazao tek da policija radi na svim predmetima koje dobije od državnog odvjetništva. Nije odgovorio na pitanje je li došao takav zahtjev i u vezi Marića.

"Policija intenzivno surađuje u svim predmetima, svim kriminalističkim istraživanjima i surađujemo i s Uskokom vezano za sve aktualne predmete", kazao je Milina na svečanost u povodu sudjelovanja kineskih policajaca u projektu Sigurna turistička sezona 2019.

Portal Dnevnik.hr objavio je da je Uskok pokrenuo izvide i od policije zatražio da prikupi dokumentaciju o Marićevim poslovima s nekretninama, kupoprodaja stanova i ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

Po pisanju portala Index.hr, koji je prvi objavio ovu priču, Marić je lagao o načinu na koji je obnovio franjevački Studentski dom, za što su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Marić je u svojoj obrani tvrdio da je obnova Studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, ali to je nemoguće jer je dom obnovljen prije nego što je stan plaćen, navodi portal.

Mediji navode i da do sada nije odgovoreno je li u obnovu samostana ulagan i javni novac te podsjećaju da su navodne nezakonitosti otkrivene u vrijeme kada se Marića spominje kao ministra koji će morati napustiti Vladu u sklopu najavljene rekonstrukcije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!