skandalozno uplitanje

Raspudić: Ustavni sud je parkiralište za rashodovane kadrove HDZ-a

19.04.2024 u 21:47

Bionic
Reading

Nino Raspudić, Mostov saborski zastupnik komentirao je pregovore s Domovinskim pokretom nakon izbora, iako je prije izbora Most odbijao razgovarati s njima

"Sasvim je drugačija vrsta političkog zagrljaja hoćete li s nekim koalicijski ići zajedno na izbore ili pokušati formirati nešto što je doista bila vlada nacionalnog spasa protiv kriminalne i koruptivne hobotnice. Primjerice, ako poplava prijeti u ulici, vi ćete raditi zajedno na nasipu i sa susjedom s kojim inače ne pijete kavu, a situacija je takva jer voda dolazi do grla", rekao je Raspudić za RTL Danas.

O tome jesu li se on i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava čuli nakon izbora, Raspudić kaže: "Nismo imali nikakvog kontakta. Gledajte, to je sada do njih". Pa dodaje: "Teško je očekivati da će se glatko dogovoriti s HDZ-om samo nekoliko dana nakon što su postavljali plakate gdje 'de facto' optužuju Plenkovića da se radovao padu Vukovara. Međutim, u hrvatskoj politici očito puno toga je moguće, ali nije do nas".

Raspudić kaže da u novoj Vladi vidi: "Sve one koji su govorili protiv kriminala i korupcije da im je to važno i primarno, dakle od Domovinskog pokreta prema Centru i lijevo. Mi smo spremni na suradnju da se formira nešto što bi bila brana nastavku ove kriminalne i koruptivne HDZ-ove vlasti".

Na pitanje tko bi bio kandidat za premijera u novoj Vladi, kaže da to ne može biti Zoran Milanović.

"Mi smo jasno govorili da to ne može biti sadašnji predsjednik Milanović. Imamo osobu koja je vodila antikorupcijsko vijeće i koja je najistaknutiji borac protiv korupcije u zadnje četiri godine. Ako kažu da im je borba protiv kriminala i korupcije u prvom planu, smatram da je Grmoja tu najistaknutiji kandidat", komentirao je Raspudić.

Da Zoran Milanović ne može biti premijer ni mandatar, Raspudić smatra da je to još jedna u nizu skandaloznih odluka Ustavnog suda.

"Oni se ponašaju kao neka vrsta kazne Ustavnog suda kao neka vrsta odgojne ustanove, a ne nekoga tko je tumač Ustava i na pogrešan način se miješaju u izborni proces jer u Ustavu jasno stoji da je suveren narod i da narod taj suverenitet ostvaruje preko izravno, tj. referendumom ili putem svojih izabranih predstavnika. Skandalozno je da se oni na ovakav način miješaju" reako je Raspudić dodavši da je Utavni sud parkiralište za rashodovane kadrove HDZ-a i dijelom SDP-a