POŽAR U SPLITSKOJ ZENTI

Rakete koje su uništile jahte ukradene s Tudorovog broda

22.12.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Na više od 2,7 milijuna kuna procijenjena je šteta nastala na četiri broda u požaru koji su Marino N. (18) i Miho F. (18) izazvali u utorak u splitskoj lučici Zenta

Utvrđeno je da su provalili u brod bivšeg hajdukovca Igora Tudora (32), odakle su ukrali tri signalne rakete, dvije signalne baklje i jednu dimnu kutiju, izvijestio je portal Dalmacija News

Ispalili su rakete prema brodovima. Jedna je upala u more i nađena je u blizini stražarske kućice, a druga je pala na brod Marko Polo Darka Fadića (56) koji je potpuno uništen. Tijekom istrage Marino N. i Miho F. su se međusobno optuživali, no nisu htjeli kazati koji je od njih ispalio rakete. Nisu bili ni pod utjecajem alkohola.

U Zentu su krenuli nakon što su cijelu noć bili vani u gradu, a na ideju da ispale signalne rakete došli su nakon provale u Tudorov brod. Bilo je to očito jedino što im se učinilo zanimljivo ukrasti.

Fadićev brod u potpunosti je izgorio i potonuo, a vatra se s njega proširila i na Sea Ray Mirka Nazora i na Cruiser Esprit Vjenceslava Baccia, bivšeg direktora Prerade.

Oštećenja su nastala i na brodu Feretti Denisa Muše (47) na kojem je zacrnjen krmeni dio, a oštećen mu je i gumenjak.

Miho F. otprije je dobro poznat policiji, budući da su ga prijavljivali više od 20 puta zbog teških krađa, nasilničkog ponašanja, razbojništava, sudjelovanja u tučnjavi. Trenutno je pod istragom i zbog uništenja javne rasvjete na Blatinama. Pucao je iz zračne puške po rasvjetnim stupovima i pričinio štetu od oko sedam tisuća kuna.

Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu privedeni su uz kaznene prijave zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari i zbog općeopasne radnje, a nakon saslušanja su pušteni da se brane sa slobode.

Tri broda koja su najviše stradala u požaru izvučeni su na obalu, a policija i danas nastavlja s očevidom na njima.