NOVO ŽENSKO RADNIŠTVO

Radnice Kamenskog ušle u legendu

16.09.2013 u 17:07

Bionic
Reading

Bivše radnice tekstilne tvornice Kamensko, danas udružene u istoimenu udrugu, nastavljaju djelovati i boriti se za svoja prava i egzistenciju pa za petak, 27. rujna, u KIC-u u Zagrebu pripremaju manifestaciju 'Novo žensko radništvo' koja će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba

Pritom će se, kako najavljuju, održati tribina o novom ženskom radništvu i modna revija na kojoj će biti predstavljena nova kolekcija Udruge Kamensko.

Predstavnice Udruge Kamensko pozvale su danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da svečano otvori manifestaciju, a on je, prilikom susreta u Gradskoj upravi, obećao da će im Grad Zagreb pomoći u nabavci šivaćih strojeva.

Pohvalile su se s pet grupa polaznika koji su završili edukaciju krojenja i šivanja, ali i novim projektom šivanja zastava, kuta i kapa za potrebe školstva u cijeloj Hrvatskoj, koji pripremaju u suradnji sa zagrebačkim Tekstilno-tehnološkim fakultetom i uz potporu predsjednika Republike Ive Josipovića.

Za to će im, kako su rekle, trebati i dodatni proizvodni prostor s obzirom da planiraju zaposliti još 20 bivših radnica Kamenskog.