SMIJENJEN ŠEF DOMA ZDRAVLJA OSIJEK

Radio četiri, a isplaćivao si plaću za osam sati!

15.11.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Dva dana nakon izbijanja afere Farmal u Osijeku je jučer popodne s mjesta dužnosti ravnatelja Doma zdravlja smijenjen Rudika Gmajnić, ravnatelj te ustanove posljednjih 19 godina

Župan Vladimir Šišljagić kaže da su razlog smjene 'nepravilnosti i organizacijski propusti' koje je ranije u nadzoru utvrdio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Šišljagić kaže da je Gmajnić primao plaću za puno radno vrijeme iako je bio zaposlen na pola radnog vremena te da je istovremeno predavao na Medicinskom fakultetu u Osijeku i studiju farmacije na Evropskom univerzitetu u Brčkom. Šišljagić je rekao da je pored smjene naručio reviziju cijelog poslovanja Doma zdravlja.

Prof. dr. sc. Rudika Gmajnić, specijalist opće medicine, inače je istaknuti član HDSSB-a, čiji je Šišljagić predsjednik, a koji do sada nikada nije javno prigovarao na rad Doma zdravlja.

Upravno vijeće ustanove također je pod kontrolom HDSSB-a. Predsjednik UV-a, dr. Miroslav Sikora izvijestio je da je na mjesto v.d. ravnatelja imenovana pravnica i dosadašnja pomoćnica ravnatelja Katarina Kraus.

HZZO do sada nije obavijestio koje je nepravilnosti i propuste utvrdio nadzor.