lokalni izbori

Rada Borić: HDZ nije uspio baš zaplaviti Hrvatsku

17.05.2021 u 18:56

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Nove ljevice Rada Borić komentirala je rezultat koalicije Možemo! na lokalnim izborima, posebno u Zagrebu.

Rada Borić kazala je kako je je 45,08 posto glasova koje je u prvom krugu lokalnih izbora osvojio kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević najbolji rezultat ikada do sada ostvaren u prvom krugu.

“Došlo je vrijeme za promjene. Izašli su birači koji su htjeli promjenu, oni koji su prepoznali da je došlo vrijeme za pravu promjenu”, kazala je Rada Borić za N1 i istaknula kako oni nisu u strahu.

Istaknula je da kada su ušli u ovu političku borbu prije četiri godine bilo ih je četvero u skupštini, a sada će ih biti 23.

'Ovo je idealna prilika, možemo pokazati da se gradom može upravljati bolje. Znamo što nas može očekivati u gradu, iako je situacija i gora nego što očekujemo', kazala je Borić.

Rekla je kako nema previše ljudi koji se želi priključiti stranci Možemo, nakon ostvarenog velikog uspjeha na izborima, kao i da nemaju previše ponuda za ‘pomoć’.

'Preletača nije bilo niti će ih biti. Naše stranke tako ne funkcioniraju – ne znači da ćete, ako se upišete, imati neke privilegije. Nema masovnog učlanjenja. U Možemo to tako ne funkcionira, ne možete danas reći da želite biti član… Kod nas moraju postojati kvartovske grupe koje rade na rješavanju problema”, rekla je Borić.

Kazala je kako je njihova mogućnost koaliranja takva da će suradnju ostvarivati s onima od centra na lijevo.

'Mi nećemo raditi radikalne promjene, nego onakve kakve će štiti interes građana', kazala je Borić.

Miroslav Škoro rekao je kako se ljevica u Zagrebu mora zaustaviti.

  • +7
Zagreb: Pobjednički govor Tomislava Tomaševića Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL

'On je doslovno pozvao na zajedništvo u svrhu njegove opsesije protiv ekstremne ljevice. Tomašević nije nikada vodio osobnu kampanju protiv nekoga. Vjerujem da će Škoro, jer ne poznaje uopće probleme Zagreba, baviti se svjetonazorskim temama i podjelama na crvene, žute i zelene…', poručile je Borić.

Škoro je pokušao naučiti koje su to važne teme, no bojim se da ako se on sučeli s Tomaševićem i ako budu govorili o rješavanju važnih pitanja – bojim se da to neće biti dobro za Škoru.

Rekla je i kako misli da bi HDZ mogao postati samo regionalna stranka.

'Oni će možda ostati u Slavoniji, jer ni Split, ni Dubrovačko-neretvanska županija im se nisu zadržale kao prije. HDZ nije uspio baš zaplaviti Hrvatsku, možda u manje urbanim sredinama, a promjena ima svoj hodogram', rekla je Borić.

Špekulacije da bi Sandra Benčić mogla biti kandidatkinja Možemo na parlamentarnim izborima ocijenila je kao preuranjene.

'Sandra je apsolutno netko tko bi mogao biti premijerkom, ali mislim da se prerano počinje govoriti o nekim drugim funkcijama', kazala je Borić.