FETIŠ MEDVEDEVA

Putin i promjenom vremena privlači birače

07.02.2012 u 22:47

Bionic
Reading

Vladimir Putin obećao je u utorak vratiti zimsko vrijeme u Rusiji ako bude izabran za predsjednika, nastojeći time privući milijune birača koji se žale na ustajanje i odlazak na posao po mraku

Predsjednik Dmitrij Medvedev, kojemu mandat istječe u ožujku, 2011. je ukinuo zimsko vrijeme tvrdeći da je pomicanje sata naprijed-natrag loše po zdravlje ljudi. Kritičari Medvedeva su se šalili da je to bio njegov najodvažniji predsjednički potez.

'Neću ostati pri toj odluci. To nije nekakav fetiš. Možemo se vratiti zimskom vremenu, no nemojmo to činiti na brzinu', rekao je Putin na susretu s volonterima u njegovoj kampanji.

Očekuje se da će na izborima Putin odnijeti pobjedu no suočen je s rastućim prosvjedima Rusa u gradovima nezadovoljnih njegovom odlukom da pokuša dobiti treći predsjednički mandat. Prosvjednici ističu i optužbe za prijevare na parlamentarnim izborima održanim u prosincu na kojima je pobijedila Putinova stranka.

U drugom populističkom potezu Putin je obećao i smanjiti broj službenih automobila s rotirajućim svjetlima koja im daju pravo da zanemaruju prometne propise i zaobilaze prometne gužve, što ostale ruske vozače posebice iritira.