NOVI TERMINAL - NOVA CESTA

Put do Franje Tuđmana više nije isti, kako do ulaza u zračnu luku?

  • Autor: A. Ž.
  • Zadnja izmjena 24.03.2017 22:53
  • Objavljeno 24.03.2017 u 22:53

Zračna luka Franjo Tuđman

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Do zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman od 28. ožujka moći će se dolaziti samo jednim cestovnim ulazom, odnosno zagrebačkom obilaznicom i/li Domovinskim mostom preko čvora Kosnice, a osim automobilom ili taksijem, do zračne luke iz metropole će se u skoroj budućnosti moći i novom autobusnom linijom s Kvaternikova trga

Nova autobusna linija 290 – Zagreb (Kvaternikov trg) – Zračna luka – Velika Gorica u redovnom će prometu biti nakon dovršenja pristupne ceste s istočne obilaznice prema novom putničkom terminalu. 

U međuvremenu do zračne luke Franjo Tuđman kao i ranije možete automobilom, ali imajte na umu da do novog terminala vodi i nova cesta do koje možete doći priključenjem na obilaznicu u smjeru istok ili preko Domovinskog mosta na čvor Kosnica. 

Novi ulaz znači i novo vrijeme te nekima i dodatne kilometre pa pažljivo računajte koliko vam treba za putovanje do aerodroma, a od pomoći vam mogu biti putničke informacije na internetskim stranicama zagrebačke zračne luke.

Naime prilaz kroz Fizirovu ulicu do samog novog terminala trebao bi biti dopušten samo lokalnom stanovništvu jer bi u suprotnome trebali putovati dodatnih devet kilometara, a svi će ostali zračnoj luci moći pristupati samo preko novoizgrađene spojne ceste od istočne obilaznice uz Kosnicu, odnosno Selnicu do novog terminala.

S obzirom na to i promet normalne gustoće te najbržu moguću rutu, ako vam je polazišna točka Dubrava, do zračne luke, umjesto prijašnjih 22 kilometra i 33 minute, sada vam približno treba 13 kilometara koje biste mogli prevaliti za 22 minute.

U slučaju da krećete s Črnomerca, umjesto 18 kilometara i 31 minute, trebat će vam 28 minuta za 18 kilometara, a s Trešnjevke biste do zračne luke trebali doći za oko 22 minute koliko vam treba da prijeđete automobilom 17 kilometara umjesto prijašnjih 18 kilometara za 24 minute.                      

  • +17
  • +14

Zračna luka Franjo Tuđman

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Iz Maksimira će vam trebati oko 20 minuta za 13-ak kilometara, kao i sa Zrinjevca, a ranije vam je iz gradske šume trebala 31 minuta za 20 kilometara; sa Zrinjevca ste 17 kilometara mogli prevaliti za 26 minuta.

Iz Novog Zagreba do zračne luke trebali biste stići za otprilike 18 minuta tijekom kojih ćete prijeći oko 22 kilometra, a ranije ste trebali također 18 minuta za 12 kilometara.

Uvjerljivo najmanje izgubljenog vremena i najkraći put imat će oni čije će polazište biti Žitnjak jer preko Domovinskog mosta do aerodroma stižu za šest minuta umjesto prijašnjih 16 minuta za 14 kilometara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!