28. OŽUJKA DOLAZE PRVI PUTNICI

Pogledajte kako izgleda novi terminal zračne luke u Zagrebu

16.03.2017 u 12:58

  • +10

Novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman

Izvor: tportal.hr / Autor: Nikola Sučec

Bionic
Reading

Uprava Međunarodne zračna luke Zagreb (MZLZ) organizirala je u četvrtak obilazak novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman za novinare. Domaćin obilaska bio je predsjednik Uprave MZLZ-a, koncesionara Zračne luke, Jacques Feron kao i drugi članovi Uprave MZLZ-a

Novi terminal sa 65.000 metara kvadratnih četiri je puta veći od starog.

'Nakon tri godine gradnje ponosni smo što ćemo uskoro primiti nove putnike u turističkoj sezoni 2017. i pružiti im puno bolji ugođaj prilikom odlaska i dolaska u Zagreb. U prvoj fazi uloženo je preko 300 milijuna eura. Zgrada može primiti pet milijuna putnika, danas imamo 2,8 milijuna putnika, s time da je cijela zgrada koncipirana tako da se može proširiti za osam milijuna putnika', rekao je David Gabelica, član Uprave MZLZ-a.

Novi terminal prve će putnike dočekati 28. ožujka, kada će i službeno biti otvoren za promet. Gabelica je naglasio kako će sve operacije iz stare zgrade biti preseljene tijekom jedne noći.

'Za staru putničku zgradu imamo razne ideje. U svakom slučaju bit će vezano za avioprijevoz. Imamo koncept cargo terminala', izjavio je Gabelica.