drugi krug izbora

[VIDEO/FOTO] Puljak o HDZ-u: 'Uvijek se bave istim trikovima. Kada ne mogu više krasti, onda se uhvate ideologije, domoljublja, kršćanstva'

29.06.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak ocijenio je u srijedu da je drugi krug izbora jednako važan, ako ne i važniji nego prvi jer građani trebaju potvrditi njihovu pobjedu

'Mi ćemo stoga i ovu kampanju u drugom krugu voditi na način poštovanja prema svim našim građanima bez obzira jesu li izašli ili nisu na izbore u prvom krugu. Mi ćemo im predočiti svoje ideje', rekao je Puljak na konferenciji pokraj zgrade splitske Gradske uprave. Puljak smatra da su HDZ-ove frakcije u Splitu privremeno zatomile svoje netrpeljivosti te se ujedinile kako ne bi doživjeli veći poraz u drugom krugu te da nisu spremni prihvatiti poraz.

'HDZ se uvijek bavi istim trikovima. Kada više neće moći krasti, onda se uhvate ideologije, domoljublja, kršćanstva. To je pokazatelj njihova straha da će doživjeti potpuni poraz u drugom krugu, što se nadam da i hoće', rekao je kandidat Centra u društvu kandidata za zamjenike Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića, pozvavši građane još jednom da dostojanstveno poraze HDZ.

  • +5
Ivica Puljak sa suradnicima održao konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas

'Mi se nismo bavili skupljanjem žetončića, nego smo izašli pred građane jer mi smo od takve sorte, i to su građani nagradili duplo većom podrškom. Moji zamjenici i ja izdržat ćemo sve udarce koji nas čekaju i zato izađimo svi 10. srpnja na izbore i porazimo HDZ. Okrenimo Split u onom smjeru koji smo mi zacrtali jer Splitu slijedi renesansa sljedeće tri godine', poručio je. Upitan kako komentira to što 100.000 građana od više od 146.000, koliko je imalo pravo glasa, nije obavilo građansku dužnost na izborima u nedjelju, izjavio je da bi svatko u demokraciji želio da je izlaznost što veća, pa tako i oni, te istaknuo da su birači Centra izašli na izbore u većem broju nego prije, a birači drugih stranaka nisu se odazvali izborima. Novinare je zanimalo i kojih će 15 vijećnika Centra sjediti u Gradskom vijeću. Puljak to nije otkrio, ali je poslije tek dodao da njegova supruga Marijana Puljak neće konzumirati mandat, iako je na listi za vijeće bila na 14. poziciji.

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas