griju se na struju

Prvi čovjek Trogira: Odluka o subvenciji cijene energenata je diskriminirajuća za cijelu Dalmaciju

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 12.09.2022 23:00
  • Objavljeno 12.09.2022 u 22:48
tportal

Izvor: Profimedia/Cropix / Autor: Freer Law / Alamy / Alamy / Profimedia / DUJE KLARIC / CROPIX

Jesenski paket je toliko snažan da nikad nismo vidjeli jačeg, hvali se Vlada. Ali nije pravedan, kažu Dalmatinci. Recimo, struja će biti jeftinija 6 mjeseci ali samo ako se potroši do 2500 kilovatsati.

“Odluka o subvenciji cijene energenata jednostavno je diskriminirajuća za skoro pola milijuna potrošača, znači za cijelu Dalmaciju , za cijelo primorje gdje je isključivo energent električna energija. Pa nisu valjda Dalmatinci i moji Trogirani krivi što nikad nije došao plin i što nemaju mogućnost koristiti druge izvore energije”, rekao je gradonačelnik Trogira Ante Bilić za N1.

I zato im HDZ-ovci savjetuju da se manje griju.

'Ovim paketom mjera se svakako utječe na minimizaciju cijena struje. Dakle radi se o tome da će oni koji troše manje da će manje i platiti', kazala je saborska zastupnica HDZ-a Majda Burić koja smatra da će uvijek biti nezadovoljnih.

A nezadovoljnici smatraju da je apsolutno nedovoljno tih 2500 kwh za pola godine i da se potroši puno ranije?

Hoće li HEP uopće izdržati ovo, tko zna koliko dugačko razdoblje?

'Zadnjih 10 godina je 20 milijardi profitra napravljeno u HEP-u, i veliki dio toga je završio u hrvatskim budžetima, dakle građani su posredno plaćali poreze. Hoće li HEP otići u bankrot? Ma kakav bankrot, ha,ha!', rekao je Čačić.

I rekla Vlada građanima da je tih 21 milijarda kuna pomoći sve samo za njih!

'Prilagodili smo se uvijek svim situacijama, ne znam ni sama što nas još čeka, prilagodit ćemo se vjerojatno i ovoj situaciji. To je kao i do sada uvijek bilo samo kozmetika , namaži i to, nema to veze. To je realno i tako, neka nastave tako pa će duže i vladati', govore građani.

  • +8
  • +5

Ministri o mjerama

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!