prometna nesreća

Protiv vozača koji je jurio po Dubravi i skršio parkirane automobile podignuta optužnica. Poznato i koliko je štetu napravio

08.10.2021 u 18:49

Bionic
Reading

Protiv vozača (67), koji se u zagrebačkoj Dubravi zaletio u nekoliko parkiranih automobila, podignuta je optužnica. Počinio je materijalnu štetu od najmanje 730.000 kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Boška Dimitrijevića (67) koji je 26. travnja oko 14,30 sati u Ulici Dubrava u audiju A5 brzinom od 128 kilometara na sat razbio nekoliko parkiranih automobila i izlog, a potom se okrenuo na krov.

Tužiteljstvo, koje je u priopćenju navelo samo dob okrivljenika, izvijestilo je da je u optužnici predložilo da se protiv Dimitrijevića produlji mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

Tužiteljstvo je preciziralo kako Dimitrijevića tereti da je uslijed prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom te sletio izvan kolnika Ulice Dubrava na južni nogostup i prednjom desnom stranom vozila naletio na dva parkirana automobila, a potom i na druga parkirana vozila.

Pritom je, dodaje tužiteljstvo, jedno od parkiranih vozila u svojoj putanji naletjelo i na pješaka koji je hodao po nogostupu, dok su otpali dijelovi jednog automobila oštetili stakleni izlog trgovine.

Dimitrijeviću se, nadodaje tužiteljstvo, stavlja na teret da je svojim postupanjem prouzročio imovinsku štetu velikih razmjera, u kojoj je oštećeno više automobila i stakleni izlog trgovine, ukupne vrijednosti preko 730.000 kuna.

Izvor: Licencirane fotografije