'BLAGOSTANJE A NE PLJAČKA'

Prosvjednici se pred HDZ-om sukobili s policijom

15.02.2013 u 22:47

Bionic
Reading

Nekoliko stotina građana okupilo se u petak navečer u središtu Zagreba kako bi prosvjedom iskazalo svoje nezadovoljstvo zbog privatizacije i rasprodaje hrvatskih javnih dobara. Prosvjed su inicirali 'haktivisti' Anonymousa Hrvatska i Occupy Croatia

Na Trgu bana Jelačića u 18.30 sati okupilo se stotinjak ljudi uzvikujući parole 'Svi na ulice!' i 'Zorane prodaji svoje, hrvatsko ne diraj'.

Nakon dvaju pokušaja da prođu na Markov trg, navodno je oko tisuću prosvjednika krenulo prema Iblerovu trgu do sjedišta SDP-a. Zatim su posjetili i sjedište HDZ-a gdje je, pišu 24sata.hr, izbio manji incident.

Navodno je došlo do naguravanja s policijom, a jedan mladić iz protesta je sjeo na pod. Tada su intervenirali policajci koji su ga priveli. Na Facebook stranici pokreta Occupy Croatia stoji da su policajci tukli mladića, no za tu informaciju nismo dobili potvrdu.

Nadalje, u priopćenju stoji da su prosvjednici 'iz solidarnosti s dečkom' otišli pred Petu policijsku postaju u Bauerovoj ulici te pod budnim oko 80-ak interventnih policajaca, zatvorili promet.

'Moramo napomenuti da je ovo ipak ostalo civilizirano s naše strane; osim, naravno, hrpe povika i negodovanja, nitko se nije upustio u okršaj s policijom!' stoji na stranici Occupy Croatia.