PRODAVAČI NA ZADARSKOJ TRŽNICI

Prosvjed pred štandom napadnute obitelji

02.07.2013 u 13:21

  • +4

Na zadarskoj tržnici održan je mirni prosvjed zbog fiskalizacije

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Nakon brutalne tučnjave tijekom jučerašnjeg prosvjeda kod zadarske tržnice, prosvjeduje se i danas, ali mirno. Naime, 20-ak prodavača i preprodavača okupilo se oko pravnog zastupnika SSSH-aRene Sinovčića Vedrana Uranije koji je istaknuo da preprodavači nisu protiv plaćanja poreza, ali žele plaćati putem paušala, a ne fiskalne blagajne, piše Večernji list. Uranija je novopečeni gradski vijećnik koji je u zadarsko zastupničko vijeće ušao kao drugi s nezavisne liste kontroverznog Rene Sinovčića

'Iz Ministarstva financija govore neistine kada kažu da su ljudi protiv plaćanja doprinosa. Istina je pak da fiskalizacije na način na koji je želi provesti Ministarstvo nema nigdje u EU-u, a budući da smo mi u EU-u, želimo da se HR tako i ponaša. Zadarska tržnica je brand, cjenkanje je ovdje oduvijek način poslovanja i specifičnost, a ako se provede ovo što traži Ministarstvo, ugasit će se odmah 50 obrta, a uskoro i svi ostali. Tražimo razumijevanje Ministarstva i države, ali i da nas podrži gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta', rekao je Vedran Uranija. Dodao je da oni koji žele raditi preko fiskalnih blagajni to i mogu te, osuđujući jučerašnji napad na jednog od prodavača, rekao kako ih zbog toga nitko ne smije ugrožavati.

Obitelj Perović, napadnuta tijekom jučerašnjeg prosvjeda, danas je prodavala na svom štandu, a zanimljivo je da se prosvjed događao točno ispred njihova štanda, javlja Večernji list.