USKOKOV POUZDANIK

Pronađen pomagač u slučaju premlaćivanja bivšeg predsjednika Uprave ARZ-a

27.07.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) proveli su kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede

Iako policija su svom priopćenju ne navodi imena neslužbeno se doznaje da se radi o slučaju premlaćivanja Zlatka Korpara (51), bivšeg generalnog direktora tvrtke Cesta iz Varaždina i bivšeg predsjednika Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb, okrivljenika u nekoliko kaznenih postupaka vezanih za malverzacije u cestogradnji, ali i pouzdanika USKOK-a u slučaju 'curenja informacija'.

Pretučen je, podsjetimo, 23. kolovoza prošle godine u svojoj vikendici u koju su upala dva muškarca.

Korpar je bio i ozvučeni suradnik USKOK-a koji je snimao sastanak u zagrebačkom hotelu Aristos na kojem su mu Vlado Rajić, Damir Ivić i Stipe Barišić nudili informacije.

Policija navodi da je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdila kako je osumnjičeni hrvatski državljanin (1949.) pomogao dvojici, za sada nepoznatih počinitelja, u pripremi kaznenog djela teške tjelesne ozljede na štetu jednog hrvatskog državljanina (1967).

Naime, osumnjičeni (1949.) je dvojici nepoznatih počinitelja pribavio podatke o mjestu boravišta žrtve, nakon čega je kupio dva tzv. 'radna' telefona, od kojih je jedan ustupio nepoznatim, odnosno neposrednim počiniteljima kako bi bili povezani u komunikaciji.

Potom ih je 23. kolovoza 2017. godine dovezao do mjesta boravišta žrtve na području Varaždinske županije da bi ih, nakon što su nanijeli teške tjelesne ozljede žrtvi, odvezao sa mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a policija nastavlja s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem otkrivanja neposrednih počinitelja.