nakon duge potrage

Pronađen kalašnjikov kojim su u centru Splita ubijena trojica muškaraca

12.01.2020 u 18:38

Bionic
Reading

Oružje kojim su u subotu poslijepodne u centru Splita ubijena tri muškarca pronađeno je nakon uporne potrage koja je trajala oko 24 sata

Automatska puška AK-47, poznatiji kao kalašnjikov, kojom su ubijeni Jurica Torlak, Marino Ožić Paić i Marin Boban pronađena je u kontejneru u Nazorovom prilazu oko 16.45, objavio je 24sata.

Informaciju o pronalasku puške službeno su potvrdili iz policije. Puška je pronađena svega nekoliko stotina metara od mjesta na kojem su ubijena tri muškarca.

Stravično krvoproliće dogodilo se u subotu u 15.35 sati kada je iz automatske puške na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici splitski pomorac Filip Zavadlav (25), navodno iz osvete, pucao u Juricu Torlaka, Marina Bobana i Marina Paića koji su se nalazili na dva motora. Tom prilikom je Torlak zadobio teške i po život opasne ozljede od kojih je nešto kasnije preminuo u KBC Split, dok su ostala dvojica mladića preminula na mjestu događaja. Nakon što je ustrijelio trojicu mladića Filip je odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci odšetao dalje gradskim kotarom Varoš tražeći još dva mladića koje je najvjerojatnije isto imao namjeru smaknuti.

  • +12
U centru Splita upucana tri muškarca Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Zavadlava će, prema zasad neslužbenim informacijama, prijaviti za kazneno djelo teškog ubojstva, što znači da mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora i do 50 godina. Prijava će biti tako kvalificirana jer su ljudi pobijeni na okrutan način. Paić je u Radmilovićevoj ulici ustrijeljen s leđa. Istraživala se informacija da je on kolateralna žrtva jer mu je ubojica zamijenio identitet zbog motocikla, no to nije potvrđeno jer osumnjičeni i dalje ne govori.

Kazna od 50 godina zatvora može se izreći kao jedinstvena kazna za više teških kaznenih djela koja se pojedinačno kažnjavaju do 40 godina zatvora. U Hrvatskoj takva, zakonski maksimalna kazna, još nije izrečena.