BILAL BOSNIĆ I KOMPANIJA

Produljen pritvor osumnjičenima za regrutiranje džihadista

03.10.2014 u 21:29

Bionic
Reading

Sud Bosne i Hercegovine produljio je za još dva mjeseca pritvor jednom od vođa radikalnih islamista u toj zemlji Bilalu Bosniću i još četvorici njegovih sljedbenika koji su uhićeni početkom rujna pod sumnjom za povezanost s terorizmom i novačenje mladića iz BiH za odlazak na ratišta u Siriji, izvijestili su u petak lokalni mediji

Produljenje pritvora tražilo je Tužiteljstvo BiH s obrazloženjem kako je potrebno saslušati još tridesetak svjedoka te dovršiti vještačenje zaplijenjene opreme poput računala i mobilnih telefona.

U akciji kodnog naziva 'Damask' prije mjesec dana uhićeno je 16 osoba zbog sumnje da podupiru terorističku organizaciju Islamska država (IS).


Pravosuđe u BiH reagiralo je nakon informacija da je do sada najmanje 150 državljana te zemlje otišlo boriti se u Siriji na strani radikalnih islamističkih skupina.

Tužitelj BiH koji vodi istragu protiv Bosnića i ostalih na ročištu za određivanje produljenja pritvora iznio je podatak kako je u Siriji do sada poginulo trideset bosanskohercegovačkih državljana.