STRAVA NA TREŠNJEVCI

Problematični odvjetnik u kladionici ubio čovjeka

14.09.2011 u 17:47

Bionic
Reading

Muškarac koji je danas oko 13,30 sati u sportskoj kladionici Fortuna na zagrebačkoj Trešnjevci hicima iz vatrenog oružja ubio nepoznatog muškarca je vinkovački odvjetnik Darko Zadro, od ranije poznat u javnosti po brojnim izgredima

Ubojica je u kladionici u Trakošćanskoj ulici nekoliko puta zapucao prema žrtvi koja je, kako su utvrdili liječnici, preminula na mjestu zločina. Identitet žrtve još nije poznat, kao ni motiv zločina.

Glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić izvijestila je novinare na mjestu ubojstva da se zločin dogodio u 13,30 sati kada je počinitelj ušao u kladionicu i s više hitaca ubio drugog muškarca. Kazala je da je policija uhitila osobu koju povezuje sa zločinom, ali nije otkrila njen identitet. No, od izvora bliskog istrazi koji je želio ostati neimenovan doznaje se da je zbog ubojstva uhićen odvjetnik Darko Zadro

Riječ je o vinkovačkom odvjetniku koji, neslužbeno se doznaje, posjeduje stan u zgradi u kojoj se nalazi i kladionica u kojoj se dogodio zločin. On je od ranije poznat po raznim izgredima. Prije dvije godine prijetio je samoubojstvom bacanjem s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj supruzi, majci i ocu.

U Poreču je na njega ispred istoimenog hotela 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić nakon kratke prepirke i naguravanja. Odvjetnik je tada ranjen u trbuh a bio je pod utjecajem kokaina i alkohola. Napadač je na suđenju oslobođen optužbe jer je pucao u samoobrani.

Zadro je zastupao i Mirjanu Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a njezin suprug ubijeni novinar Ivo Pukanić  tada je tvrdio da je Zadro njezin glavni dobavljač kokaina.

Glasnogovornica i zamjenica županijske državne odvjetnice Dunja Pavliček kazala je da je u tijeku očevid te da će se više pojedinosti znati nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Od policije se zasad nisu mogli nikakvi službeni podatci jer je prema novom Zakonu o kaznenom postupku Državno odvjetništvo nadležno za informiranje o težim kaznenim djelima.

Neki mediji nagađaju da je odvjetnik bez ikakva povoda ubio muškarca koji se slučajno zatekao u kladionici i ispunjavao listić, a neki spominju priče očevidaca prema kojima je ubijeni branio zaposlenicu kladionice, a počinitelj ga je zbog toga upucao. Zadro inače živi u obližnjoj zgradi, tako da je tu bio na domaćem terenu.