premlaćivanje ispred esplanade

Muškarac kojeg se sumnjiči da je pretukao Hrvoja Petrača na razgovoru u policiji

14.10.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Zagrebačka policija objavila je kako se na krim obradi nalazi muškarac (30) kojeg se dovodi u vezu s premlaćivanjem Hrvoja Petrača u subotu navečer ispred hotela Esplanade

'Muškarac rođen 1989. godine, a koji se dovodi u vezu s ovim događajem, nalazi se u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke na kriminalističkom istraživanju', stoji u priopćenju policije.

Podsjetimo, Petrač je napadnut ispred hotela Esplanade, policija je njegove ozljede okarakterizirala kao teške, pomoć mu je pružena u KBC-u Rebro, a njegov sin Novica potvrdio je da mu otac ima slomljen zglob na nozi i hematome po licu.

Iako su novinari na jučerašnjoj konferenciji za medije pitali sumnjiči li policija za napad Vjeku Sliška, sina Marka Sliška, ubijenog 2003., i nećaka Vjeke Sliška, ubijenog 2002. godine, tu informaciju nisu željeli potvrditi, ali ni demantirati.

Jutarnji list piše da se jutros oko 8 sati u zgradu policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici ušetao Vjeko Sliško (29) te se tako sam odazvao na obavijesni razgovor, a gdje se krio dan i pol, nije poznato.

Poduzetnik Hrvoje Petrač široj je javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu, na kojem je Zagorca prokazao kao kradljivca dragulja iz sefa Ministarstva obrane 2000. godine, kada je odlazio s dužnosti, više od godine dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je, suprotno zatvorskim pravilima, uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.

  • +4
Zagreb: Ispred hotela Esplanade pretučena jedna osoba Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL