nevrijeme u hrvatskoj

[FOTO/VIDEO] Snijeg zabijelio unutrašnjost, temperatura osjetno pala; u Zagrebu stablo palo na parkiralište

06.04.2021 u 06:44

Bionic
Reading

U unutrašnjosti zemlje od jutra pada snijeg koji formira snježni pokrivač. Temperatura je osjetno pala u odnosu na ponedjeljak, a pretežno oblačno i osjetno hladnije bit će cijeli dan

Osjetno zahlađenje i snijeg koji pada kao usred zime, situacija uz koju su se probudili mnogi stanovnici unutrašnjosti Hrvatske u utorak ujutro. U Zagrebu se već formirao tanji snježni pokrivač, dok bi se zamjetniji pokrivač mogao formirati u Lici, od 20 ili 30 centimetara, rekla je meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Kako javlja Dnevnik.hr, na parkiralištu u Lovrakovoj ulici u zagrebačkoj Dubravi srušilo se stablo. Prema prognozi, snijeg će nastaviti padati gotovo cijeli dan.

Izvor: tportal.hr / Autor: Vanja Moskaljov

U unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u gorju gdje je moguć i deblji. Na Jadranu kiša, uglavnom na sjevernom dijelu i susnježica te snijeg, a u Dalmaciji i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog meteorološkog zavoda za utorak.

  • +9
Snijeg zabijelio Karlovac Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će slabjeti.

Na Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Djelomice, osobito na Jadranu i pretežno sunčano te danju postupno toplije u iduća tri dana. Na Jadranu uglavnom suho, dok će u unutrašnjosti uz lokalno jači razvoj oblaka tijekom srijede i četvrtka pasti malo kiše i snijega, često u obliku pljuskova. Vjetar slab i umjeren sjeverni, na istoku sjeverozapadni, na Jadranu i umjerena te jaka bura.

  • +37
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

U petak će zapuhati jugo i jugozapadnjak. U noći i ujutro mraz na kopnu, a moguć je i ponegdje na obali.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban