borba s pandemijom

Zagrepčanima počeli stizati termini za masovno cijepljenje, u utorak se cijepi prvih 300 prijavljenih

  • Autor: V.Mo.
  • Zadnja izmjena 05.04.2021 18:25
  • Objavljeno 05.04.2021 u 18:20
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Građanima Zagreba koji su se prijavili za cijepljenje protiv COVID-19 počeli su mailom dolaziti termini za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu koje počinje cijepljenjem u manjem opsegu 6. travnja, a većim intenzitetom 7. travnja, piše u priopćenju za javnost Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Putem središnjeg registra cijepise.zdravlje.hr za raniji, testni termin 6. travnja pozvano je 300 prijavljenih građana, a za 7. travnja 1500 građana s daljnjim povećanjem kapaciteta na masovnom punktu. Riječ je cijepljenju građana starije životne dobi i građana s kroničnim bolestima koje uvećavaju rizik za teže oblike bolesti COVID-19, piše u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

'Građanima glavnog grada Hrvatske dolaze na njihove adrese elektronske pošte poruke s terminom za cijepljenje protiv COVID-19 koje organizira zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Riječ je o masovnom cijepljenju građana starije životne dobi i građana s kroničnim bolestima koje počinje u manjem opsegu u utorak, 6. travnja na Zagrebačkom velesajmu kako bi se dodatno testirali svi elementi te osigurala nesmetana provedba masovnog cijepljenja većim intenzitetom od 7. travnja. Svi građani koji su se do sada prijavili za cijepljenje protiv COVID-19 na središnji registar cijepise.zdravlje.hr telefonskim putem pozivnog centra ili preko liječnika obiteljske medicine, bit će obaviješteni o predviđenom vremenu cijepljenja, sukladno epidemiološkim kriterijima, te raspoloživom cjepivu jednog od triju proizvođača koji su registrirani u Europskoj uniji.

  • +2

Ilustrativna galerija masovnog cijepljenja

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Ukoliko se građanka ili građanin koji je dobio termin cijepljenja iz objektivnih ili nekih drugih razloga ne može ili ne želi cijepiti, o tome može obavijestiti pozivni centar 0800 0011 čime omogućuje cijepljenje raspoloživim cjepivom drugim osobama s liste prijavljenih.

Ako su se građanka ili građanin, koji su dobili obavijest o terminu cijepljenja, u međuvremenu cijepili prvom ili s obje doze cjepiva, a iz nekih razloga ta informacija nije pravodobno zavedena od strane zdravstvenih radnika u središnjem Registru cijepljenih, molimo da zanemari dobivenu informaciju o terminu.

Uz obavijesti koje će građani dobiti putem poruka na svojim adresama elektronske pošte, sve važne informacije vezane uz provođenje masovnog cijepljenja građana Zagreba bit će dostupne i u sredstvima javnog priopćavanja', piše u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!