KONTRA SILE DRŽAVE

Primošten protiv poreza na nekretnine, idu na referendum

 • Autor: V. B.
 • Zadnja izmjena 03.08.2017 09:03
 • Objavljeno 02.08.2017 u 18:59
Primošten

Primošten

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Boris Kačan

Primoštensko Općinsko vijeće odlučilo se referendumom boriti protiv poreza na nekretnine. Referendumsko pitanje, složili su se vijećnici glasit će: Jeste li za to da se na području Općine Primošten naplaćuje ili ne naplaćuje porez na nekretnine?

'Javno pozivamo na građanski neposluh, ako nas građani poslušaju Općina Primošten bit će jedina u Hrvatskoj koja će se suprotstaviti otimanju djedovine i imovine. U Vladi tvrde da je porez na nekretnine samo zamjena za komunalnu naknadu i da je to prihod jedinica lokalne samouprave, baš kao i komunalni doprinos kojeg mi kod legalizacije kuća ne naplaćujemo Primoštencima koji ispunjavaju uvjete.

Pa ako je to naš prihod onda imamo pravo odlučiti hoćemo li ga naplaćivati ili ne. Svaka prisila centralne vlasti je kršenje ustavne odredbe o samostalnosti lokalne samouprave', rekao primoštenski načelnik Stipe Petrina, piše Šibenski.hr

Prije raspisivanja referenduma Općina Primošten organizirat će zbor građana kako bi se Primoštenci  upoznali s odredbama spornog zakona  i opasnostima koje on nosi, a raspoloženje građana, ističe Petrina, za Općinu Primošten je obvezujuće.

'Komunalna naknada bila je namjenska i u potpunosti je odgovarala potrebama općina i gradova. Točno se znala što se iz tog prihoda financira i ni u kojem slučaju centralna država nije nam ga mogla oteti, međutim  Vlada RH ničim ne jamči da će porez na nekretnine biti  isključivo prihod jedinica lokalne samouprave', zaključio je Petrina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 19

Prikaži sve
 • yukay

  02.08.2017 19:11

  Maksimalna podrška Petrini !

 • rageagainstthemachine

  02.08.2017 19:38 3 odgovora

  primosten bi od svojih novaca zivija ka monte carlo..da ne triba pare slat u zagreb..malo se osvrcen na monsidorove retardirane provokacije..isti monsidor petrinu naziva 'drug'..bice mu je promaklo da je bija HOS-ovac..

 • crnipetarbp

  02.08.2017 20:40

  Podrška Petrini i svima koje se pobune da ih bilo kaja naša vlada pljačka po uputama MMF i EU parlamenta. Naime ovaj propis kome ide novac bi za dvije godine doživio reviziju, pa monsider ne zna što piše. Kao što su i ukinuli porez na prijenos auta pri prodaji, ali će se uvesti taksa jer ju stati...

Napiši ovdje što ti misliš o odluci primoštenskog Općinskog vijeća