OBRAZOVNI PROJEKTI

Primorac uručio pomoć od 1,4 milijuna kuna u BiH

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.04.2009 21:49
  • Objavljeno 15.04.2009 u 21:39
Dragan Primorac

Dragan Primorac

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac posjetio je u srijedu Klasičnu gimnaziju u Visokom i Samostan i dom za djecu u Varešu te uručio pomoć od po 700.000 kuna za obnovu tih dvaju vrijednih obrazovnih projekata

MOSTAR - Vlada Republike Hrvatske je u zadnje četiri godine izdvojila 4,5 milijuna kuna za ta dva hrvatska odgojno-obrazovna projekta u BiH.

'Smatram kako je to dio strateških projekata. Hrvatima u BiH, bez obzira na to bili u Posavini, srednjoj Bosni ili Hercegovini, poručujemo da smo stalno s njima. Zato želimo svjedočiti djelima jer je to jedini ispravan put', rekao je Primorac.

Nakon blagoslova kapele i samostana euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Varešu predvodio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D"Errico.

Prije uručenja darovnice sa 700.000 kuna u Varešu ministar je bio u Visokom u posjetu Klasičnoj gimnaziji u Visokom. Ondje se u pratnji državnoga tajnika za obrazovanje Dragana Schwartza susreo s provincijalom Bosne Srebrene fra Mijom Džolanom i ekonomom fra Zdravkom Dadićem. Ministar Primorac uručio je donaciju od 700.000 kuna za obnovu te najstarije klasične gimnazije u BiH.

'To je vrlo važno za opstanak svećenika i hrvatskoga puka te našega sudjelovanja u prosvjeti i kulturi. U ministru Primorcu smo našli ne samo donatore nego iskrene prijatelje koji su razumjeli važnost ovoga projekta', rekao je fra Mijo Džolan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi