'ONE LAPTOP PER CHILD'

Primorac planira dati laptop svakom učeniku

Dragan Primorac i časna sestra

Dragan Primorac i časna sestra

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Predsjednički kandidat Dragan Primorac najavio je danas kako će, 'kada postane predsjednik, svaki učenik dobiti besplatni laptop, a prvih 250 tisuća primjeraka već je, kako je rekao, osigurano iz globalnog američkog projekta 'Jedan laptop za svakog učenika' ('One Laptop per Child')'

Projekt koji, kako je rekao na konferenciji za novinare, podupiru velike svjetske korporacije i partneri iz privatnoga i javnog sektora, među kojima su Google, MIT, City Group, UNDP i drugi, krenuo je iz SAD-a, a vlasnici patenta odabrali su upravo njega da projekt uđe u Europu.

On je odabran, kako je ustvrdio, zbog rezultata koje je postigao u hrvatskome školskom sustavu.'U predstojećih 10 godina, tijekom svoja dva mandata, učinit ću Hrvatsku najobrazovanijom nacijom u Europi', poručio je Primorac.

Što će biti s 250 tisuća laptopa koji su navodno osigurani za hrvatske đake ako on ne bude izabran za predsjednika, Primorac nije htio odgovoriti. Ustvrdio je kako će to ovisiti o vlasnicima patenta s obzirom na to da je projekt vezan za njegovo ime.

Na konferenciji za novinare bio je i predsjednik i glavni izvršni direktor organizacije 'One Laptop per Child' Charles Kane te bivši izraelski ministar znanosti Eliezer Sandberg, koji su prvi laptop za Hrvatsku simbolično uručili Luki Autišeru, učeniku sedmog razreda Osnovne škole Remeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi