KAŽE SABO

'Priče o kaosu u Vukovar su obično blebetanje'

31.12.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) rekao je danas kako je Vukovar unatoč pokušajima izazivanja krize vlasti i dalje stabilan, a većini u Gradskom vijeću na čelu s HDZ- om poručio je da imaju njegov prijedlog proračuna na stolu pa neka predlože amandmane.

Bilo kakve najave o kaotičnom stanju koje navodno, prema tvrdnjama nekih političkih aktera, vlada u Vukovaru, nazvao bih najobičnijim blebetanjem i naklapanjima jer unatoč svemu što se u ovog gradu događalo ove godine, Vukovar i dalje ostaje stabilan i na ponos cijeloj Hrvatskoj, poručio je Sabo na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare.

Dotaknuvši se posljednje dvije sjednice Gradskog vijeća na kojima nije usvojen proračun Grada za 2014. godinu već tromjesečni privremeni proračun, Sabo je kazao kako je to plod politike HDZ- a i HSP- a dr. Ante Starčevića, koji zajedno s bivšim SDP- ovcema, nezavisnim zastupnikom Željkom Pinjuhom, čine većinu u Vijeću. Njima je cilj, rekao je, napraviti krizu vlasti i zaustaviti razvojne projekte u Gradu.

'To oni žele. HDZ je inače takva politčka opcija koja kada je god na vlasti stvara nerede', ocijenio je Sabo rekavši kako mu ne 'pada na pamet' dogovarati se o proračunu s HDZ- om i HSP- om dr. Ante Starčevića jer, kako je kazao, 'imaju njegov prijedlog proračuna na stolu pa neka predlože Amandmane'.


Također je rekao kako HDZ i HSP dr. Ante Starčevića 'slave' po Vukovaru jer su 'navodno napravili udar na gradonačelnika što je samo prvi korak ka njegovom rušenju'. Vukovarskim čelnicima i vijećnicima u Gradskom vijeću te dvije stranke zamjerio je što, kako je kazao, bojkotiraju svaki događaj koji organiziraju gradske vlasti, pa čak i vlastitu djecu ne puštaju na klizalište u središtu grada, čije je postavljanje financirao Grad Vukovar.

Sabo se pohvalio kako je s današnjim danom Grad Vukovar podmirio sva svoja dugovanja, te je i dalje jedini grad u Hrvatskoj koji stipendira sve studente, kojih je ove godine 455. 'Podijelili smo 5600 božičnica umirovljenicima, 1000 ljudi koji rade u sustavu Grada također su dobili božićnice, a s po 100 kuna darivali smo i svakog studenta. Ovu godinu završavamo s izvršenjem proračuna većim za osam milijuna kuna nego prošle godine', naveo je ocijenivši kako je sve to rezultat reformi i prilagodbi koje su gradske vlasti na vrijeme provele.

Dotaknuo se i najave prestanka grijanja u Gradu Vukovaru zbog milijunskih dugovanja gradske tvrtke Tehnostan prema distributeru plina Prvom plinarskom društvu, rekavši kako je o tom problemu jučer vodio razgovore u Zagrebu s mjerodavnim predstavnicima države te kako problem nije riješen, ali je na dobrom putu da bude. 'Odmah nakon Nove godine nastavljamo razgovore i dogovore i mislim da ćemo problem riješiti', poručio je čestitavši svim građanima Republike Hrvatske Novu 2014. godinu.