OBJAVA NA BLOGU

Prgomet: Ušli smo u potpuni kaos i političko ludilo

21.04.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i predsjednik HRID-a Drago Prgomet na svom je blogu objavio u tekst u kojem se pita koliko su zaista duboke podjele u hrvatskom društvu i zašto smo došli do situacije u kojoj imamo dvije vukovarske kolone i tri komemoracije u Jasenovcu

'Kako smo uspjeli zaglibiti ovoliko duboko? Kojoj koloni pripadamo? Na kojoj komemoraciji nam je mjesto? Jesmo li sposobni sami postići minimum suglasja oko onih vrijednosti koje ne smiju, ili ne bi smjele biti upitne', pita se Prgomet.

Prema njemu, minimum suglasja će se postići vrlo teško jer su sukobi postali jedini sadržaj u odnosu vlast - oporba, ljevice i desnice.

'No nešto se mijenja, nažalost, na gore! Prijepori i nesnalaženja unutar vladajućih nadilaze one do sada viđene između vlade i oporbe', tvrdi.

Situaciju u kojoj Vesni Pusić, kandidatkinji za čelno mjesto UN-a, premijer daje bezrezervnu potporu, potpredsjednik Vlade tehničku podršku, a saborski zastupnici vladajuće koalicije potpisuju peticiju protiv njene kandidature opisao je kao potpuni kaos i političko ludilo.

'Što reći o situaciji u kojoj potpredsjednik Vlade proziva HDZ za veleizdaju, a gradonačelnika Zagreba, s čijom je strankom također u koaliciji, opisuje suspektnim likom s one strane zakona s kojim po njemu mogu koalirati samo oni s jakim želucem! Svjedočimo situaciji u kojoj se dio Vlade zalaže za jačanje poreznog Uskoka, a drugi dio vlade ga želi uništiti. I tako unedogled. Jesu li to dobre poruke za budućnost države u kojoj bi glavne odluke trebale biti rezultat društvenog dogovora? Naravno da nisu', dodao je Prgomet i zaključio:

'Krajnji je čas za otrežnjenje: moramo se prizvati pameti, zaključiti sukobe i započeti dijalog. Bez toga će biti teško promijeniti imidž Hrvatske kao demokratski nezrele državice, kako nas sve češće doživljavaju diplomati i strani mediji, ali kako državu doživljavaju i mnogi njezini građani, pogotovo mladi.'