ne nasjedajte

Prevarantica u Labinu muškarcu donijela na probu ležaljku za masiranje pa ga pokrala dok ju je isprobavao

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 25.03.2021 17:43
  • Objavljeno 25.03.2021 u 12:37
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Labinska je policija jučer zaprimila prijavu 88-godišnjaka da mu je nepoznata ženska osoba otuđila iz doma nekoliko desetaka tisuća kuna

Naime, 9. ožujka oko 12 sati muškarac je u svoj stan u Labinu pustio ženu koja je prodavala raznu robu. Ponudila je 88-godišnjaku da isproba ležaljku za masiranje i dok je muškarac isprobavao ležaljku, žena je iskoristila njegovu nepažnju i otuđila mu iz ormara novčanik s ušteđevinom. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatom ženom.

Budući da su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba učestali, policija upozorava građane da budu oprezni i da pripaze koga puštaju u svoj dom kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Počinitelji, muške ili ženske osobe, najčešće se predstavljaju kao dostavljači pošiljki, zdravstveni djelatnici, policijski službenici, pripadnici inspekcijskih službi, pripadnici vjerskih zajednica i slično te tako dovode u zabludu oštećenu osobu u pogledu službenog ili društvenog položaja. Također su zabilježeni i slučajevi kada počinitelji oštećene dovode u zabludu u pogledu tjelesnog stradavanja pa se prikazuju kao nepokretni, slijepi, gluhonijemi ili kao žrtve požara, poplava, potresa i slično. Česti su slučajevi, poput posljednjeg zabilježenog, da počinitelji pod izlikom prodaje predmeta koriste povjerenje građana i otuđuju im predmete za vrijeme boravka u stanu ili im predmete manje vrijednosti prikazuju kao predmete veće vrijednosti pa dovode u zabludu oštećene glede marke i kvalitete proizvoda.