RANJEN NA MALEŠNICI

Preminuo od hica iz pištolja specijalca

09.04.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Grgur Budimir (27), kojega su specijalci teško ranili 5. ožujka ispred restorana Šuman na Malešnici u akciji uhićenja skupine osumnjičenih za pljačke poštanskih kombija, preminuo je u bolnici Sveti Duh

ZAGREB - Iz policije nisu službeno izvijestili o njegovoj smrti već su potvrdu informacije dali tek na izravan upit, piše Jutarnji list.

U noći kada je Budimir doveden u bolnicu s prostrijelnom ranom na vratu, nekoliko je puta oživljavan, a liječnici su bili spremni proglasiti smrt. Jedan od liječnika tada mu je dao injekciju adrenalina koja ga je vratila u život. Stanje mu je bilo izuzetno teško sve do petka navečer kada je preminuo, a da je i ostao živ bio bi nepokretan. Naime, hitac kojeg je policajac ispalio u njega prošao mu je kroz vrat i izašao kroz pluća te pritom oštetio kralježnicu.

'Doktore teško mi je', bile su zadnje riječi Budimira za kojeg liječnici kažu da je imao nevjerojatnu volju za životom. Cijelo vrijeme čuvala su ga dva policajca u civilu koji su čekali da ga ispitaju, međutim ostaje nepoznato je li dao iskaz prije smrti.

Unutarnja kontrola MUP-a zaključila je da je uporaba sredstava prisile tijekom uhićenja bila 'opravdana i zakonita', piše Jutarnji list.

Podsjetimo, specijalci su dojurili pred restoran Šuman kako bi uhitili Budimira te dvojicu u dobi od 29 i 24 godine, za koje su već dulje vrijeme sumnjali da su pljačkali poštanske kombije i automat-klubove na području Zagreba.

Trojac, koji je navodno planirao novu pljačku, oglušio se na pozive na predaju i počeli su bježati svatko na svoju stranu, a jedan od specijalaca ulovio je Budimira. Ovaj je nasrnuo na policajca i u hrvanju ga uhvatio za pištolj koji je opalio.