TREBALO IM POLA SATA

Preminuo 600 metara od nove zgrade Hitne pomoći

28.04.2009 u 11:53

Bionic
Reading

U ponedjeljak oko 19.45 na Radničkoj cesti u Zagrebu dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo mladi motociklist

Vozač Honde CBR koji se zaletio u desni bok ZET-ova autobusa ležao je u metalnom kršu, njegov prijatelj mu je pokušavao pomoći, a putnici su u panici zvali Hitnu pomoć. No kola su došla tek 30 minuta nakon sudara, iako je nova velebna zgrada Hitne pomoći udaljena tek 600 metara od mjesta nesreće. Pravdali su se da nisu imali slobodnih kola, iako ih imaju stotinu na raspolaganju. Mladić je preminuo nekoliko minuta prije dolaska liječnika.

Nova zgrada vrijedna 156 milijuna kuna koja je svečano otvorena prije sedam dana udaljena je tek sedam minuta bržeg hoda. 'Čuo se strahovit prasak. Autobus je stajao na semaforu kod Koledovčine i kada je krenuo u desni se bok zaletio čovjek na motoru. Odmah smo svi krenuli zvati 94, a ja sam dobila dispečera koji mi je obećao da će kola ubrzo doći.

Nova vozila u novoj zgradi Hitne pomoći

Nakon što je prošlo deset minuta, opet sam ih zvala, a muški glas mi je izuzetno bezobraznim tonom objasnio da su kola poslali i da njih nije briga hoćemo li ih cinkati medijima pa mi je poklopio. Kada su liječnici konačno stigli, motorist je još plitko disao i trzao nogama, ali oni su preko njega bacili crnu vreću i proglasili smrt. Uzalud je njegov prijatelj zapomagao da ga ožive', priča potresena Sejada Halilović koja se vozila u autobusu.

Policajci, koji su na mjesto nesreće stigli u roku od dvije minute, također su pozivom pokušali ubrzati intervenciju Hitne pomoći.

'Čula sam policajca kako obašnjava nekome na službenu motorolu da mjesto nesreće nije u Držićevoj, nego na Radničkoj. Rekao je nešto poput: 'Što radite tamo, dolazite na Radničku, kakva sad Strojarska? Otprilike je tako razgovor tekao', dodala je Sejada Halilović za Jutarnji list.