jedan o četiri takva

Premijer Plenković obišao Regionalni centar kompetentnosti u Bjelovaru

25.01.2024 u 12:54

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković obišao je u četvrtak Regionalni centar kompetentnosti u Bjelovaru te čestitao i zahvalio svima koji su pridonijeli tom projektu vrijednom 4,4 milijuna eura putem kojeg je dograđeno i opremljeno gotovo dvije tisuće četvornih metara te obrazovne ustanove

„Drago mi je što sam u jednom od četiri centra kompetentnosti za medicinske škole u Hrvatskoj. Čestitam svima koji su pridonijeli ovom uspješnom projektu, kao i svih 405 učenica i učenika ne samo iz Bjelovarsko-bilogorske županije nego i iz drugih krajeva Hrvatske koji su pokazali interes za struku. Siguran sam da će svi oni, s ovako kvalitetno opremljenim kabinetima koji imaju mogućnost simulacije kao da su već u ustanovama, biti vrlo uspješni”, istaknuo je premijer Plenković.

Projekt je započeo u veljači 2019. godine, a većinski je financiran putem bespovratnih sredstva iz EU fondova u iznosu od gotovo četiri milijuna eura.

Preko puta postojeće zgrade Medicinske škole u sklopu projekta izgrađena je nova zgrada, a kabineti u obje zgrade opremljeni su najsuvremenijom opremom.

U prizemlju nove zgrade nalaze se hidroterapija, kineziterapija, elektroterapija i masaža, na drugom katu se nalaze kabineti za medicinsku biokemiju, mikrobiologiju, a tu je i novi dentalni laboratorij, dok se u staroj zgradi nalazi novoopremljeni farmaceutski laboratorij. U sklopu Medicinske škole sada se nalazi i simulacijski centar, jedini takav u Hrvatskoj, u kojem učenici uče na modelima svih starosnih dobi, od beba do starijih ljudi.