JOSIPOVIĆ NA NOVOJ TV

'Prema onima koji nisu platili porez ne bi trebalo imati milosti'

03.08.2012 u 20:10

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je da smatra da je ratifikacija Sporazuma Tuđman - Izetbegović iz 1999. godine jedno od mogućih rješenja oko pitanja razgraničenja s BiH

'Ja sam i 2010. godine govorio o tome kako o tome treba razmisliti kao o jednom od mogućih rješenja. Međutim, ono što mislim da bi svakako trebalo napraviti, a to i preporučam da se učini, jest da se javnosti vrlo jasno kaže jesu li na dan osamostaljenja Hrvatske sporna područja bila u sastavu Hrvatske ili u sastavu Bosne i Hercegovine', kazao je u Dnevniku Nove TV Josipović.

Predsjednik je komentirao i izjavu Vuka Jeremića, srpskog ministra vanjskih poslova, kako je došlo vrijeme da se povuku dvije tužbe napomenuvši da je njegova teza da tužbe imaju smisla do onog trena dok se ciljevi koji se njima žele postići ne mogu ostvariti nekim drugim putem.

Što se tiče procjene kakvi su nam izgledi da dobijemo tužbu, Josipović nije htio iznositi procjene, već to želi ostaviti pravnom timu.

Josipović je komentirao i rad vlade Zorana Milanovića kojoj je preporučio puno veći angažman i brzinu u donošenju odluka što se tiče ekonomskog stanja u zemlji.

'Naravno da se od nove vlade uvijek puno očekuje, sigurno su okolnosti teže no što ih je Vlada očekivala, ali javnost ima pravo do kraja inzistirati na predizbornim obećanjima. Građani su u velikoj mjeri pokazali da su spremni na odricanje, pogledajte kako je relativno lako zaključen kolektivni ugovor s državnim službenicima. Ima problema s javnim službama, ali se nadam da će se i tu naći zajednički jezik', istaknuo je Josipović.

Na kraju razgovora s Mislavom Bagom komentirao je objavu liste poreznih dužnika.

'Sve skupa će biti uzalud ako ovome ne uslijedi odlučna i čvrsta akcija naplate poreznog duga. Jedan dio ljudi koji nisu platili porez su povrijedili i kazneni zakon i tu ne bi trebalo biti nikakve milosti', zaključio je Josipović.