POSJET KANADI

Predsjednica gostuje na donatorskoj večeri za Vukovar

22.11.2016 u 07:37

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović govorit će danas, posljednjeg dana posjeta Kanadi, na okruglom stolu o ženama na vodećim pozicijama koji organiziraju utjecajne žene iz kanadskog javnog života. No kruna njenog posjeta donatorska je večera za obnovu vodotornja u Vukovaru koju organizira Kanadsko-hrvatska gospodarska komora

Više od tisuću članova hrvatske zajednice u Kanadi prijavilo se za sudjelovanje na događaju čija je glavna gošća predsjednica.

Grabar Kitarović jučer se u Torontu se sastala s guvernerkom Ontarija Elizabeth Dowdeswell i premijerkom Kathleen Wynne. Iza zatvorenih vrata za medije političarke su razgovarale o gospodarskoj suradnji, posebno na području tehnologije i inženjerstva što je u 2017. prioritet Ontarija.

'Moram reći da sam doista iznimno dirnuta da toliko ljudi želi doći, a željelo bi doći i puno više, ali nisu u mogućnosti. Bit će to prigoda za obnovu zajedništva između iseljene i domovinske Hrvatske barem ovdje na prostoru Ontarija. Bit će to prigoda porazgovarati sa svima njima barem nakratko, iznijeti moje stavove i viziju budućnosti Hrvatske, kako se oni mogu u to uključiti. Mislim da i njima taj osjećaj da mogu ponovno pomoći Hrvatskoj domovini u nečemu, da će im jako puno značiti', poručila je hrvatska predsjednica.