URED UZVRATIO PETRINI

'Pravo je predsjednice razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat'

29.11.2015 u 13:03

Bionic
Reading

Stipe Petrina na svom je Facebook profilu predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović prozvao za sramotno ponašanje na subotnjim konzultacijama za sastav nove vlade jer je zatražila sastanak nasamo s Božom Petrovom. Reagirali su iz Mosta gdje tvrde da je poziv iznenadio i samog Petrova. Iz Ureda predsjednice također je stigla reakcija i kažu da je pravo predsjednice razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat

Most inače i danas nastavlja sjednicu Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika stranke, na koju nisu došli Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak. Petrina je, pak, u nedjelju ujutro digao buku na svom Facebooku zatraživši očitovanje predsjednice jer je tijekom konzultacija nasamo pozvala Božu Petrova.

Prilikom sastanka s delegacijom Mosta, na kojem su osim Petrine bila još dvojica članova i predsjednik Mosta Božo Petrov, predsjednica je, tvrdi Petrina na svom Facebooku, zatražila da 'u četiri oka' porazgovara s Petrovom.

'Sramni postupak predsjednice RH je u tome što je nakon 15-ak minuta zatražila od nas trojice da napustimo sastanak jer ona želi u četiri oka popričati s gospodinom Božom. Još sramotnije je što su me njeni savjetnici uvjeravali da je takvo ponašanje uobičajeno', piše Petrina na svom profilu. Od predsjednice, kaže u poruci objavljenoj na Facebooku, traži da se javno očituje o čemu je u četiri oka razgovarala s predsjednikom Mosta, a da ostatak delegacije to nije smio čuti.

Petrina pita je li Grabar Kitarović Petrovu dala smjernice za daljnje postupanje u vezi sastavljanja nove vlade. 'Ostaje još niz otvorenih pitanja o ovom nezabilježenom incidentu u hrvatskoj političkoj praksi, a što baca veliku sjenu na neutralnu ulogu predsjednice RH u procesu konzultacija oko sastavljanja nove vlade RH', kaže Petrina.

Dao sam u skladu sa svojim obečanjem od jučer na sastanku izabranih saborskih zastupnika MOSTA i NV MOSTA , izjavu za...

Posted by Stipe Petrina on 29. studenoga 2015


Grmoja: Most u zamolbi predsjednice Republike ne vidi nikakav pritisak

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je Hini kako u tom potezu predsjednice ne vidi nikakav pritisak, dodavši da je i čelnik Mosta Božo Petrov ostao iznenađen. 'Predsjednica ga je zamolila da ostane. I on se iznenadio, ali je iz kurtoazije ostao. Ona je tom prigodom ponovila pitanje ostaje li Most pri tome da ne daje potporu u formiranju Vlade ni SDP-u ni HDZ-u, što je on i potvrdio. Rekao je da Most inzistira na reformskoj vladi', pojasnio je Grmoja.Ističe da ne vidi kako bi predsjednica Republike na taj način vršila pritisak na Most, no dodaje kako im je puno veći pritisak sazivanje saborske sjednice za četvrtak, 3. prosinca.

Ured predsjednice RH: Pravo je predsjednice RH razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat

'Pravo je predsjednice Republike razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat', izjavili su u nedjelju Iz Ureda predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović vezano za komentar Stipe Petrine.

Glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić u izjavi Hini istaknuo je da je 'pravo predsjednice Republike razgovarati sa svima koji su dobili mandat u Hrvatskom saboru'.

'Na izravan upit predsjednice Republike izaslanstvu Mosta nitko, pa ni g. Petrina, nije imao ništa protiv razgovora nasamo predsjednice s predsjednikom Mosta g. Petrovom', dodao je glasnogovornik Đurić.