SINIŠA JAGODIĆ PEGLA IMIDŽ SDP-A

PR guru na Iblerovom: Bernardić angažirao bivšeg Mesićeva savjetnika i glasnogovornika Dinama

19.01.2018 u 14:41

Bionic
Reading

Davor Bernardić pokucao je na vrata stručnjaka za politički marketing Siniše Jagodića još u vrijeme unutarstranačkih izbora u SDP-u. No potkraj studenoga prošle godine aktualni šef socijaldemokrata opet je zatražio Jagodićeve usluge kada se suočio sa strmoglavljenjem SDP-ova i svojeg osobnog rejtinga

Jagodić je potvrdio tportalu da opet radi za Bernardića i dodao kako su prvi put surađivali dok je aktualni šef SDP-a još bio u gradskoj organizaciji stranke. Bernardiću je pomogao i oko kampanje za unutarstranačke izbore, a Jagodić kaže da se njihova suradnja obnavlja 'sukladno potrebama i situacijama'.

A situacija da pozove u pomoć PR gurua zasigurno se pojavila u drugoj polovici 2017., kad je rejting stranke počeo rapidno padati, došavši na najniže grane od 2014. Kako je padao rejting stranke, padao je i rejting samog Bernardića.

To je očito bilo zvono za uzbunu pa je Bernardić pozvao Jagodića da se spasi što se spasiti da.

'Ne mogu govoriti o detaljima našeg odnosa, ali je u okviru onoga što inače radim, a to je stranački konzalting i strategije političke analize', kaže nam Jagodić.

  • +22
Siniša Jagodić Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Na pitanje je li on Bernardićev savjetnik za osobni imidž, odmahuje rukom. Kaže da je ta titula deplasirana jer je šef stranke ujedno personifikacija stranke pa po toj logici peglajući Bernardićev imidž zapravo pegla imidž stranke.

Pitamo ga je li riječ o zahtjevnom angažmanu s obzirom na to da Bernardić ima problema s artikulacijom svojih ideja i stavova te njegove izjave i objave na društvenim mrežama javnost često dočeka na nož, Jagodić kaže da ovaj angažman nije previše zahtjevan za njega s obzirom na 18-godišnje iskustvo u ovom poslu.

Poslovi Siniše Jagodića

Jagodić je prema podacima Poslovne Hrvatske vlasnik tvrtke Solum optimus d.o.o., osnovane 2016. godine. Do 2011. imao je obrt za istraživanje tržišta i javnog mnijenja te marketing, koji je tada ugašen, a 2008. i 2009. bio je predsjednik Uprave tvrtke Legenda promet, koja se bavi proizvodnjom papirnate ambalaže i koja je u prošloj godini uprihodila nešto više od 80 milijuna kuna. Tijekom tih godina Jagodić je bio član Uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću. U Uredu predsjednika RH bio je od 2000. do 2005. godine.

'Vidim rezultate koji me ohrabruju', kaže nam i dodaje da je Bernardićev rejting početkom siječnja znatno narastao. Tada je prema CRO Demoskopu zabilježeno da je zasjeo na peto mjesto najpozitivnijih političara s rejtingom od 4,5 posto, dok je samo mjesec ranije imao 2,7 posto.

Stoji li Jagodić i iza jučerašnje objave na Bernardićevu profilu na Facebooku s pitanjem 'Tko vam je bolji: Oliver Frljić ili John Oliver?'

Iako nevoljko otkriva detalje, kaže kako je ova objava koju su mnogi ismijali dio šire priče u sklopu kampanje za zaštitu slobode govora i protiv cenzure, objašnjava Jagodić. 'Ove objave su sredstvo da se dođe do cilja, pobudile su interes, a javnost će s vremenom percipirati što je pisac htio reći', dodaje.

Podsjetimo, o Jagodiću smo pisali prije pola godine, kad smo otkrili kako je s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem, na čijoj je kampanji radio 2000. i čiji je bio savjetnik, osnovao udrugu građana nazvanu 'Stjepan Mesić'.

Osim što je pet godina bio Mesićev savjetnik u Uredu predsjednika, Jagodić je radio za kandidate na izborima u BiH i u Sloveniji. Uz to je bio član Uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću. S obzirom na svoje iskustvo, planira izdati knjigu o ključnim procesima u izbornim kampanjama.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić