MALO SMO IH ZATEKLI

Povratak Stjepana Mesića: U novoj akciji sa starim PR guruom

17.07.2017 u 16:53

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, iako je u 83. godini života, svoje djelovanje diže na 'novi nivo'. Početkom ove godine osnovao je udrugu građana nazvanu po sebi, a društvo mu, osim njegove dugogodišnje najbliže suradnice Mirjane Pavoković, pravi Siniša Jagodić, stručnjak za politički marketing koji je nekoć radio kao njegov tajnik na Pantovčaku

Udruga građana za promicanje mira i demokratskih vrijednosti ‘Stjepan Mesić’ u registar udruga upisana je potkraj siječnja 2017., dok je izborna skupština održana krajem prosinca prošle godine. Iako to vremenski koincidira s iseljavanjem Mesića iz vile u Grškovićevoj, u kojoj je bio smješten Ured bivšeg predsjednika RH, Jagodić, koji je dopredsjednik spomenute udruge, za tportal kaže kako njezino osnivanje nema veze s ukidanjem Ureda.

‘Bez obzira na ukidanje Ureda bivšeg predsjednika, intencija je bila da se osnuje udruga i da se Mesićevo djelovanje digne na viši novo’, kaže Jagodić koji je ‘odvozio’ obje Mesićeve predsjedničke kampanje, a predsjedničku kampanju osmislio je i 2009. za Nadana Vidoševića. Kao i Mesić, Jagodić ima klijente gotovo u cijeloj regiji, pa je tako u nekoliko navrata radio i u BiH, i to za Narodnu stranku - Radom za boljitak, koju je osnovala obitelj Lijanović.

Upravo je zbog tog angažmana dignuta bura u javnosti jer je posao na Pantovčaku obavljao pro bono, ali u isto vrijeme odrađivao kampanje za druge.

Posljednji u nizu političara koji su mu pokucali na vrata bio je Davor Bernardić, a sudjelovao je u njegovoj prošlogodišnjoj kampanji za šefa SDP-a.

Jagodić nam kaže da je s Mesićem nakon dugogodišnje suradnje postao prijatelj te mu je upravo on predložio osnivanje udruge.

‘Ova ideja koju sam predložio neko vrijeme bila je aktualna. Trebalo je naći način da mu se stvore što bolji uvjeti za daljnji doprinos društvu i da se to na neki način bolje organizira’, prepričava nam Jagodić.

BOGATA BIOGRAFIJA

Jagodić je bio i PR-ovac Dinama

Jagodić je prema podacima Poslovne Hrvatske vlasnik tvrtke Solum optimus d.o.o., osnovane 2016. godine. Do 2011. imao je obrt za istraživanje tržišta i javnog mnijenja te marketing, koji je tada ugašen, a 2008. i 2009. bio je predsjednik Uprave tvrtke Legenda promet, koja se bavi proizvodnjom papirnate ambalaže i koja je u prošloj godini uprihodila nešto više od 80 milijuna kuna. Tijekom tih godina Jagodić je bio član Uprave Dinama zadužen za odnose s javnošću. U Uredu predsjednika RH bio je od 2000. do 2005. godine.

Na pitanje čime će se udruga baviti, odgovara da sve piše u samom imenu. Žele dati konkretan ‘doprinos regiji kao odgovor na sve rigidniju radikalnu politiku’, pojašnjava.

Iz Statuta udruge, koja je prijavljena na privatnoj adresi u Kuševićevoj 5 na Gornjem gradu nedaleko od Sabora i Vlade, očito je da će se baviti razvojem civilnog društva, lokalne zajednice, zaštitom prava mladih, promicanjem nenasilja te braniteljskim pitanjima.

Registrirani su i kako bi distribuirali i izdavali knjige Stjepana Mesića i ostalih članova.

Udruga još nije predstavljena javnosti i nema svoju internetsku stranicu.

‘Malo ste me zatekli, na jesen se planiramo predstaviti. Mesić ima malo ležerniji pristup toj ideji’, poručuje Jagodić.