nakon sjednice predsjedništva

Bernardić priznao da je za dio problema odgovoran i on

05.01.2018 u 19:01

Bionic
Reading

'SDP je prošle godine napravio ogroman posao, no naše poruke nisu dolazile do javnosti. Tu vidim i svoje propuste', poručio je Davor Bernardić nakon sjednice Predsjedništva SDP-a

Govoreći o prošloj godini, Bernardić je pobrojao ono za što misli da su uspjesi SDP-a - okupljanje dijaloga na ljevici, obnova razgovora sa sindikatima i civilnim društvom, ali i 20-ak zakonskih prijedloga koje je SDP uputio u saborsku proceduru. 

'Ova poruka možda nije došla do javnosti. Sve što smo radili, a napravili smo ogroman posao, moramo jasnije komunicirati i tu vidim i svoje propuste', priznao je Bernardić nakon dvosatne sjednice Predsjedništva. 

Poručio je kako će SDP u ovoj godini imati tri cilja - plan za jačanje gospodarstva, bolja socijalna sigurnost i bolji uvjeti rada. Na koji način će te prouke iskomunicirati u javnosti SDP bi trebao dogovoriti na team buildingu u Ogulinu do kojeg će najvjerojatnije doći idućeg vikenda. S obzirom da se već najavljivalo da neki zastupnici na to druženje neće doći, Bernardić je najavio mogućnost da se sve pomakne za dan-dva, no do sastanka, dodao je, sigurno će doći.

'Dolazak na Klub zastupnika je njihov posao, za koji su plaćeni kao saborski zastupnici', jasno je poručio Bernardić. 

Što se tiče kritika koje je ovaj tjedan sasuo Mirando Mrsić, o njemu se na sjednici Predsjedništva nije raspravljalo. Međutim, Bernardić je u izjavi jasno poručio kako se komunikacija o stranačkim problemima ne vodi preko medija i kako mediji nisu prava adresa za uputiti prigovore. 

Što se pak tiče situacije u Vukovaru, gdje je došlo do podjela, šef SDP-a rekao je da medijacija još uvijek traje te će se odluke donijeti kada radna skupina odradi svoj posao. 

  • +19
Predsjedništvo SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

SDP-ova tematsko-izvještajna konvencija, koja je trebala biti održana lani, dogodit će se najvjerojatnije početkom veljače, poručio je Bernardić.