ispravak

PPD o izjavi Vidović Krišto: Nije točno da nam prihod raste zbog pogodovanja državnog sustava, kao ni da su Plenković i Vrdoljak naši zaštitnici

19.05.2022 u 12:05

Bionic
Reading

Na izjavu saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto, objavljenu na tportalu 12. svibnja 2022. u članku pod naslovom 'Vidović Krišto: PPD strelovito raste jer mu pogoduje sustav države', zahtjevom za ispravkom reagirali su iz Prvog plinarskog društva (PPD-a)

Reagiranje PPD-a na izjavu iz članka pod naslovom 'Vidović Krišto: PPD strelovito raste jer mu pogoduje sustav države' donosimo u nastavku:

"Nije točno da je HEP zaključio štetni ugovor s trgovačkim društvom PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. (kolokvijalnog naziva PPD)."

"Nije točno da je HEP platio trgovačkom društvu PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. 51 milijuna kuna više nego što je mogao ishoditi po prethodnom natječaju."

"Nije točno da je trgovačkom društvu PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. prihod porastao zbog pogodovanja državnog sustava."

"Nije točno da je trgovačko društvo PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. dobio zaštitnika u tadašnjem ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku te da je iz tog razloga trgovačkom društvu PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. 2012. godine krenuo strelovit uspon."

"Nije točno da je premijer Andrej Plenković zaštitnik trgovačkog društva PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. i da isto preporuča različitim međunarodnim asocijacijama."