NEPOZNATA SUPSTANCA

Poznati pjevač s Hvara uhićen zbog uzgoja marihuane i prijetnje susjedu, a prijavljen i zbog dvojbene radnje u ćeliji

12.06.2021 u 15:25

Bionic
Reading

Stjepan Barišić (52) Gego pušten je kući uz mjeru opreza nakon što se odustalo od njegovog smještaja u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, piše Slobodna Dalmacija, dodajući da je pjevač s Hvara prijavljen za uzgoj nešto manje od 50 stabljika marihuane, prijetnji susjedu zračnom puškom i oštećenja tuđe stvari za vrijeme boravka u Policijskoj postaji Hvar

U policijskom priopćenju piše da je u mjestu Zaraće na otoku Hvaru 52-godišnjak uputio prijetnje 40-godišnjaku i pritom je pucao iz zračne puške. Počinitelj je uhićen i doveden u službene prostorije, a u sklopu kriminalističkog istraživanja na zemlji u vlasništvu 52-godišnjaka policajci su pronašli 48 stabljika marihuane.

Barišić je zbog osnovane sumnje da je neovlašteno proizvodio i stavljao u promet drogu te prijetnje uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen je i optužni prijedlog zbog osnovane sumnje da je prekršio Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Slobodna Dalmacija piše da je tijekom boravka u policijskoj postaji Barišić ispisao zidove prostorije u kojoj je zadržan te je u konačnici prijavljen i za treće kazneno djelo. Policija tvrdi da je obavio veliku nuždu te izmetom pisao po zidovima, dok Gego kaže da to nije istina već da su mu u pritvor donesene čokoladne napolitanke te je njima pisao po zidu kao kredom.

Barišić je u svojoj obrani kazao da nije uzgajao indijsku nego industrijsku konoplju. Slijedi vještačenje, a tužiteljstvo je procijenilo da nema osnove za određivanje istražnog zatvora jer je pjevač neosuđivan te mu je zabranjeno približavanje susjedu i određena obveza redovitog javljanja policiji.