PREDSJEDNICA GRABAR KITAROVIĆ

'Pozitivna društvena klima važna je za ostanak mladih u Hrvatskoj'

04.11.2016 u 17:10

Bionic
Reading

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak izaslanstvo Svjetskog saveza mladih Hrvatske u povodu održavanja 4. tjedna Svjetskog saveza mladih u Zagrebu te istaknula da je važno stvoriti pozitivnu društvenu klimu kako bi mladi ostali u Hrvatskoj

Tema ovogodišnjeg tjedna je 'Ostati u Hrvatskoj: kako i zašto?', a predstavnici Svjetskog saveza mladih Hrvatska o tome i drugim aktualnim društvnim problemima raspravljat će s predstavnicima vlasti, akademske zajednice i medija na okruglim stolovima, panelima i debatama.

Predstavnici Svjetskog saveza mladih Hrvatske upoznali su predsjednicu Grabar-Kitarović, koja je i pokroviteljica skupa, s ciljevima okupljanja koji se odnose na podizanje svijesti o problemu iseljavanja mladih. Kazali su kako im je namjera okupiti mlade, stručnjake iz područja demografije, kulture, zdravlja i obrazovanja i predstavnike vlasti u zajedničkoj raspravi o mogućim rješenjima za prepoznati problem.

Grabar-Kitarović je naglasila da su pitanja iseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske, demografije i demografskih kretanja ključna za sve procese u državi i da su, prije svega, u domeni rješavanja izvršne vlasti, odnosno Vlade RH. Dodala je kako je odgovornost sviju da stvaraju pozitivnu društvenu klimu kako bi mladi ostali u Hrvatskoj te kako će osobno i nadalje poticati pozitivno raspoloženje, vjeru u vlastiti narod i budućnost.