velike štete

Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: na kopnu vjetar čupao drveće, na moru meteorološki tsunami

Nevrijeme u Požegi

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: pozega.eu

Nakon što je veliko nevrijeme u srijedu poslijepodne zahvatilo dijelove unutrašnjosti Hrvatske, proširilo se i nad veći dio Jadrana

Veliku Goricu u srijedu popodne pogodila je tuča veličine lješnjaka.

Jak vjetar i obilna kiša oko 18:30 sati kratkotrajno su pogodili područje Požege i susjedne općine Jakšić, pri čemu su stradala brojna stabla i krovovi obiteljskih kuća, te zid na kaznionici u Požegi. Nevrijeme je bilo uglavnom lokalnog karaktera i nanijelo je štete na objektima uništenjem dijela krovišta ili rušenjem stabala.

'Oko 18:30 snažan vjetar srušio je zatvorski zid u Požegi koji se nalazi u krugu ženske kaznionice, a jak vjetar praćen kišom poharalo je gornji dio Eminovaca u jakšičkoj općini. Divlji vjetar čupao je drveće, rušio crjepove s krova i rušio zidove na kućama. Nastradala je i ribička kuća u Eminovcima na kojoj je vjetar dignuo cijeli krov. Padala su i drveća po automobilima, štete su velike', izvještava portal pozega.eu.

Nevrijeme u Požegi

Nevrijeme u Požegi

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: pozega.eu

Kiša je nakon 22 sata pogodila otok Cres, a centar grada Cresa potpuno je potopljen, piše N1.

Nešto ranije nevrijeme je poharalo i južnije dijelove Hrvatske. DalmacijaDanas javlja da je u Starome Gradu na Hvaru u razdoblju od 18 do 19 sati more nekoliko puta poplavilo rivu i niže predjele obale i isto se toliko puta povlačilo. More je po sredini uvale bilo oko 15 centimetara iznad rive. Stručnjaci tu pojavu nazivaju meteorološki tsunami, javlja DalmacijaDanas.

Oluja praćena pijavicama zahvatila je i Istru te nanijela velike štete, izvještava Istramet.

Jak pljusak jučer je popodne otjerao posjetitelje te prekinuo turnir odbojke na pijesku u Poreču. 

 • +1

Posljedice nevremena na sisačkom području

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk

Radio Rijeka izvještava i o snažnom nevremenu u Rijeci.

Slovenski su meteorolozi za svoj dio primorja, koji se nalazi neposredno uz sjeverni dio Istre, objavili crveno upozorenje zbog izrazito opasnih valova i velike plime zbog koje postoji opasnost od izlijevanja mora na niže dijelove obale.

 • +2

Nevrijeme u Poreču rastjeralo je posjetitelje turnira odbojke na pijeku

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Komentari čitatelja 2

Prikaži sve
 • ptica rugalica

  29.06.2017 09:51

  Nije baš protutnjalo ... evo ga opet.

 • ranac1

  29.06.2017 08:10

  mislim da bi oštećeni građani trebali za štetu tužiti USA i Kinu. ipak 5% amera u svjetskoj populaciji troše oko 30% svjetskih energetskih resursa.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi