nevrijeme u poreču

Perišić odradio zagrijavanje, a onda je uslijedio - potop

28.06.2017 u 22:23

Bionic
Reading

Prvi dan razigravanja po skupinama bio je prepun iznenađenja. Osim rezultatskih, bilo je i vremenskih, koji su organizatorima stvarali puno problema

Vremenske (ne)prilike stvorile su organizatorima 3. izdanja turnira odbojke na pijesku iz serije Swatch Beach Volleyball Major velike probleme. Tijekom popodneva je zbog jakog južnog vjetra prekinuto natjecanje na glavnom terenu na Peškeri. No, na preostalim terenima, gdje nema toliko metalne konstrukcije, u Zelenoj laguni i uz hotel Zagreb, igralo se i dalje.

Sve do nekih 18 sati dok nije došlo do proloma oblaka. Međutim, pljusak se nakon nekog vremenan smirio pa su se poveselili svi da će u večernjem terminu, na terenima pokraj hotela Zagreb napokon vidjeti i hrvatskog nogometnog reprezentativca - Ivana Perišića, koji na turniru nastupa u paru s Nikšom Dell'Orcom.

  • +5
Ivan Perišić na odbojkaškom turniru u Poreču Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

I odradio je Perišič, uz veliku pozornost domaćih ali i stranih turista, kojima je udijelio i par osmijeha za fotografiju, zagrijavanje. Međutim, oko 21.30 sati stiglo je novo nevrijeme, a nebo nad Porečom presijecale su munje, pa su organizatori bili prisiljeni zamoliti gledatelje da se što prije udalje oid terena. U nadi da će četvrtak biti mirniji i da će se turnir nastaviti po planiranom rasporedu.

Inače, tijekom dana bilo je nastupa i naših odbojkaša i odbojkašica, a ujutro su naše Maja Roško i Jurja Vlašić igrale protiv Kanađanki Kristine May i Taylor Pischke koje su ih pobijedile s 21:12 i 21:7 u 29 minuta.

U grupi H se uz spomenuti naš tim i Kanađanke May/Pischke nalaze se i Švicarke Tanja Hüberli i Nina Betschart koje su u prvom kolu pobijedile Ukrajinke Valentinu Davidovu i Jevgeniju Ščipkovu s 22:20 i 21:17.

  • +2
Navijači na odbojkaškom turniru u Poreču Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Minutu duže od našeg prvog para igrale su Dina Bečić i Sara Radanović protiv zlatnih Brazilki iz ovogodišnjeg Fort Lauderdalea Larisse France i Talite Antunes. No, rezultat je bio jednako nepovoljan po naše (21:16, 21:13). U grupi A uz njih su i dva njemačka tima – olimpijska pobjednica iz Rija Laura Ludwig i Margareta Kozuch koja je u posljednji tren uskočila u turnir umjesto ozlijeđene Kire Walkenhorst te Isabel Schneider i Victoria Bieneck. Schneider i Bieneck pobijedile su Ludwig i Kozuch u tri seta – 21:14, 16:21 i 18:16.

U popodnevnom dijelu programa, a koji je remetilo loše vrijeme, igrali su Krešimir Karaula i Marin Jerčić protiv Latvijaca Aleksandrsa Samoilovsa i Janisa Smedinsa. Nažalost, hrvatski par teško je stradao (8:21, 9:21).

Maja Roško i Jurja Vlašić, pri vodstvu Ukrajinki 9:4 u prvom setu morale su predati meč Davidovoj i Ščipkovoj. Dinu Bečić i Saru Radanović pak Nijemice Laura Ludwig i Margareta Kozuch pobijedile su s glatkih 21:6, 21:11. 

U srijedu su igrali još i Filip Silić i Ivan Đorđević protiv Poljaka Macieja Rudola i Jakuba Szalankiewicza, ali ni oni nisu uspjeli stići do seta. U prvom su izgubili 21:13, a u drugom su bili blizu iznenađenja. No, ostali su na 18 osvojenih poena. S time da je Silić u jednom padu, ozlijedio leđa, pa je nakon meča odradio dvije masaže, ali kako je rekao, nije siguran hoće li biti sto posto spreman za nove izazove.

A kad već nije srijeda, nadamo se da će četvrtak biti sretniji i da ćemo napokon vidjeti okršaj Perišić/Dell’Orco protiv Brazilaca Alvara Filha i Saymona Barbose.